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Criomacerazione in Toscana: Esperienze sul Sangiovese 2003 S. ZINI; V. CANUTI; A. SILIANI; M. BERTUCCIOLI
Influence of different pH values and inoculation time on the growth and malolactic activity of a strain of Oenococcus oeni. 2003 I. Rosi; G. Fia; V. Canuti
Modificazione delle proprietà del patrimonio fenolico di vini ottenuti da uve Sangiovese mediante l'aggiunta di fenoli esogeni 2006 C. Dinnella; E. Monteleone; N. Condelli; A. Cerone; V. Canuti; M. Bertuccioli
Le tecnologie enologiche: trattamenti prefermentativi 2007 M. BERTUCCIOLI; V. CANUTI
A strategy to evaluate the quality profile of grape. The case of Sangiovese clones 2007 V. CANUTI; S. PUCCIONI; A. SILIANI; M. BERTUCCIOLI
A PRELIMINARY STUDY TO MODEL THE EVOLUTION OF PHENOLIC COMPOUNDS DURING RED WIINE FERMENTATION 2007 S. SILIANI; V. CANUTI; M. BERTUCCIOLI; B. ZANONI
Control of wine redox potential by electrochemical applications 2007 M. BERTUCCIOLI; I. ROSI; S. PUCCIONI, V. CANUTI, A. SILIANI, C. SIMONCELLI
Caratterizzazione delle proprietà chimiche della matrice fenolica e aromatica delle uve e dei vini Sangiovese 2009 V.Canuti
Effects of electric micro-current on wine characteristics 2009 M. BERTUCCIOLI; I. ROSI; S. PUCCIONI; G. GIOVANI ; V. CANUTI
Headspace solid-phase microextraction-gas chromatography-mass spectrometry for profiling free volatile compounds in Cabernet Sauvignon grapes and wines 2009 Canuti V.; Conversano M.; Calzi M.L.; Heymann H.; Matthews M.A.; Ebeler S.E.
Ruolo dell'analisi sensoriale nell'autenticazione dei prodotti tipici: il caso del vino vermentino 2010 M. Picchi; V. Canuti; M. Salmi; G. Giovani; M. Bertuccioli
Effect of yeast strain and fermentation conditions on the release of cell wall polysaccharides 2010 Giovani, Giovanna; Canuti, Valentina; Rosi, Iolanda
A kinetic study on extraction and transformation phenomena of phenolic compounds during red wine fermentation 2010 Zanoni B.; Siliani S.; Canuti V.; Rosi I.; Bertuccioli M.
Effect of yeast/bacterium co-inoculum on wine chemical and sensory profile 2011 G. Giovani; I. Rosi; V. Canuti; F. Viviani; M. Bertuccioli
Chemical indices for the authentication of varietal wine: the case of vermentino 2011 V. Canuti; M. Salmi; G. Giovani; M. Picchi; M. Bertuccioli
La tipicità dei vini : il Sangiovese 2011 M. Bertuccioli; I. Rosi; V. Canuti; G. Giovani; M. Picchi
Effect of Oenotannin Addition on the Composition of Sangiovese Wines from Grapes with Different Characteristics 2012 V. Canuti; S. Puccioni; G. Giovani; M. Salmi; I. Rosi; M. Bertuccioli
The defination of wine quality profiles as a start point to optimize the winemaking process 2014 Valentina Canuti; Monica Picchi; Mario Bertuccioli
Evaluation of potential side activities of commercial enzyme preparations used in winemaking 2014 Giovanna Fia; Valentina Canuti; Iolanda Rosi
Kinetics study fo oil coalescence on olive paste during malaxation 2015 Trapani, S.; Guerrini, L.; Canuti, V.; Masella, P.; Caruso, G.; Gucci, R.; Parenti, A.; Zanoni, B.
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