PESAVENTO, GIOVANNA

PESAVENTO, GIOVANNA  

Scienze della Salute (DSS)  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 59 (tempo di esecuzione: 0.06 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
An evaluation of occupational risks for aquaculture workers in Tuscany 2006 2006 M.Mameli;A.Lo Nostro; G.Pesavento; B.Ducci; D.Gilioni; D.Sarto
Analisi dei sistemi di notifica del “disease burden” dovuto a epatite A e B in Europa: risultati del progetto EUROHEP.NET 2005 Boccalini S; Bechini A; Pesavento G; Silei Secchini T; Innocenti B; Bonanni P
Antibacterial activity of Oregano, Rosmarinus and Thymus Essential Oils against Staphylococcus aureus and Listeria monocytogenes in beef meatballs. 2015 Pesavento, G.; Calonico, C.; Bilia, A. R.; Barnabei, M.; Calesini, F.; Addona, R.; Mencarelli, L.; Carmagnini, L.; Di Martino, M. C.; Lo Nostro, A
Antimicrobial activity of essential oils toward clinical and environmental strains of the opportunistic pathogen of Cystic Fibrosis patients Burkholderia cepacia complex 2013 A. Lo Nostro; M. Barnabei; E. Perrin; A. Bilia; G. Pesavento; R. Fani
Antimicrobial effect of 6 essential oils against strains of Burkholderia cepacia complex, an opportunistic pathogen in Cystic Fibrosis 2013 A. Lo Nostro; G. Pesavento; G. Flamini; M. Barnabei; C. Calonico; G. Emiliani;E. Perrin; I. Maida; C. Chiellini; M. Fondi; V. Orlandini; E. Bosi; S. Mocali; A. Fabiani; A.R. Bilia; S. Biffi; L. Gori; A. Vannacci; E. Gallo; V. Maggini; F. Firenzuoli; R. Fani
Antimicrobial resistance profile of Staphylococcus aureus isolated from raw meat: a research for methicillin resistant Staphylococcus aureus (MRSA) 2007 G.Pesavento; B.Ducci; N.Comodo; A.Lo Nostro
Antimicrobial resistance profile of Staphylococcus aureus isolatedfrom raw meat: A research for methicillin resistantStaphylococcus aureus (MRSA) 2007 G. Pesavento; B. Ducci; N. Comodo; A. Lo Nostro
Assessment of humoral and cell-mediated immunity against Bordetella pertussis in adolescent, adult, and senior subjects in Italy 2008 Gabutti G; Bergamini M; Bonanni P; Guido M; Fenoglio D; Giammanco A; Sindoni L; Zotti C; Boddi V; Bamfi F; Severini R; Bechini A; Boccalini S; G. Pesavento; Crovari P
Circolazione di ceppi tossinogenici di Staphylococcus aureus in alimenti e superfici in un’azienda di catering 2003 Lo Nostro A; Pesavento G; Tempestini E; Gariboldi A
Circolazione di Legionella spp. nel territorio toscano 2007 A.Lo Nostro A; E.Checchi; B.Ducci; G.Pesavento
Clusters of poly(acrylates) and silver nanoparticles: structure and applications for antimicrobial fabrics 2008 E.Falletta; M.Bonini; E.Fratini; A.Lo Nostro; G.Pesavento; A.Becheri; P.Lo Nostro; P.Canton; P.Baglioni
Contaminazione da Campylobacter ed E. coli O 157:H7 in carni crude nel territorio fiorentino 2007 A.Lo Nostro; C.Calonico; B.Ducci; N.Comodo; G.Pesavento
Controllo del Morbillo in Toscana: aggiornamento sullo stato del Piano di eliminazione del 2006 2006 Bechini A; Boccalini S; Pesavento G; Balocchini E; Graziani G; Pecori L; Santini MG; Boncompagni G; Banfi F; Ansaldi F; Bonanni P
Development of a Quantitative Competitive Polymerase Chain Reaction for Human Polyomavirus BK 1997 Azzi A; Pesavento G; Zakrzewska K
Eliminazione del morbillo: risultati e prospettive nella Regione Toscana 2004 P. BONANNI; BECHINI A.; BOCCALINI S.; PESAVENTO G.; GRAZIANI G.; SANTINI MG.; BALOCCHINI E.
Endophytic bacterial communities from Lavandula officinalis: a new source of biotechnologically relevant natural bioactive compounds 2013 G. Emiliani; I. Maida; C. Chiellini; E. Perrin; M. Fondi; V. Orlandini; E. Bosi; A. Lo Nostro; G. Pesavento; M. Barnabei; C. Calonico; S. Mocali; A. Fabiani; A.R. Bilia; S. Biffi; L. Gori; A. Vannacci; E. Gallo; V. Maggini; F. Firenzuoli; R. Fani
Epidemiologia storica della rosolia in Toscana e nuovo flusso di notifica obbligatoria 2007 Bechini A; Boccalini S; Pesavento G; Tiscione E; Bonanni P
Essential oil from Origanum vulgare completely inhibits the growth of multidrug-resistant Cystic Fibrosis pathogens 2016 Pesavento, G; Maida, I; Lo Nostro, A; Calonico, C; Sassoli, C; Perrin, E; Fondi, M; Mengoni, A; Chiellini, C; Maggini, V; Vannacci, A; Gallo, E; Gori, L; Bogani, P; Bilia, Ar; Campana, S; Ravenni, N; Dolce, D; Firenzuoli, F; Fani, R
Exploring the anti-Burkholderia cepacia complex activity of essential oils: a preliminary analysis 2014 I. Maida; A. Lo Nostro; G. Pesavento; M. Barnabei; C. Calonico; E. Perrin; C. Chiellini; M. Fondi; A. Mengoni; V. Maggini; A. Vannacci; E. Gallo; A.R. Bilia; G. Flamini; L. Gori; F. Firenzuoli; R. Fani
Exploring the Effect of the Composition of Three Different Oregano Essential Oils on the Growth of MultiDrug-Resistant Cystic Fibrosis Pseudomonas aeruginosa Strains 2017 Maggini, Valentina; Pesavento, Giovanna; Maida, Isabel; LO NOSTRO, Antonella; Calonico, Carmela; Sassoli, Chiara; Perrin, Elena; Fondi, Marco; Mengoni, Alessio; Chiellini, Carolina; Vannacci, Alfredo; Gallo, EUGENIA ROSARIA; Gori, Luigi; Bogani, Patrizia; Bilia, A. R.; Campana, Silvia; Ravenni, N.; Dolce, Daniela; Firenzuoli, Fabio; Fani, Renato