ATTOLINI, DAVIDE
ATTOLINI, DAVIDE
Biologia
Archeobotanical investigations in the ancient city of Gonfienti, Italy (Bronze Age, Iron Age)
2018 Ciani F., Attolini D., Bellini C., Mori Secci M., Gonnelli T., Pallecchi P., Mariotti Lippi M.
Combined metagenomic and archaeobotanical analyses on human dental calculus: A cross-section of lifestyle conditions in a Copper Age population of central Italy
2021 Modi A.; Attolini D.; Zaro V.; Pisaneschi L.; Innocenti G.; Vai S.; Caramelli D.; Moggi Cecchi J.; Quagliariello A.; Mariotti Lippi M.; Lari M.
Developmental analysis and optical modelling of short cell phytoliths in Festuca exaltata (Poaceae)
2023 Attolini D.; Pattelli L.; Nocentini S.; Wiersma D.S.; Tani C.; Papini A.; Mariotti Lippi M.
Microremains on grinding tools as source of information about past lifestyles
2020 Attolini D., Aranguren B., Florindi S., Marconi E., Revedin A., Mariotti Lippi M.
New evidence of plant food processing in Italy before 40ka
2023 Mariotti Lippi M.; Aranguren B.; Arrighi S.; Attolini D.; Benazzi S.; Boschin F.; Florindi S.; Moroni A.; Negrino F.; Pallecchi P.; Pisaneschi L.; Riel-Salvatore J.; Ronchitelli A.; Revedin A.
Pollen analysis in the early Middle Ages Florence (Italy)
2019 Ciani F., Attolini D., Bellini C., Pallecchi P., Mariotti Lippi M.
Porridge for a Palaeolithic dinner. Experimenting the multistep processing of Oats
2019 Anna Revedin, Biancamaria Aranguren, Davide Attolini, Silvia Florindi,Marta Mariotti Lippi
Un anno di monitoraggio aerobiologico nel centro storico di Firenze (Italia).
2020 Ciani F., Attolini D., Foggi B., Montanari C., Mariotti Lippi M.
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
Archeobotanical investigations in the ancient city of Gonfienti, Italy (Bronze Age, Iron Age) | 2018 | Ciani F., Attolini D., Bellini C., Mori Secci M., Gonnelli T., Pallecchi P., Mariotti Lippi M. | |
Combined metagenomic and archaeobotanical analyses on human dental calculus: A cross-section of lifestyle conditions in a Copper Age population of central Italy | 2021 | Modi A.; Attolini D.; Zaro V.; Pisaneschi L.; Innocenti G.; Vai S.; Caramelli D.; Moggi Cecchi J.; Quagliariello A.; Mariotti Lippi M.; Lari M. | |
Developmental analysis and optical modelling of short cell phytoliths in Festuca exaltata (Poaceae) | 2023 | Attolini D.; Pattelli L.; Nocentini S.; Wiersma D.S.; Tani C.; Papini A.; Mariotti Lippi M. | |
Microremains on grinding tools as source of information about past lifestyles | 2020 | Attolini D., Aranguren B., Florindi S., Marconi E., Revedin A., Mariotti Lippi M. | |
New evidence of plant food processing in Italy before 40ka | 2023 | Mariotti Lippi M.; Aranguren B.; Arrighi S.; Attolini D.; Benazzi S.; Boschin F.; Florindi S.; Moroni A.; Negrino F.; Pallecchi P.; Pisaneschi L.; Riel-Salvatore J.; Ronchitelli A.; Revedin A. | |
Pollen analysis in the early Middle Ages Florence (Italy) | 2019 | Ciani F., Attolini D., Bellini C., Pallecchi P., Mariotti Lippi M. | |
Porridge for a Palaeolithic dinner. Experimenting the multistep processing of Oats | 2019 | Anna Revedin, Biancamaria Aranguren, Davide Attolini, Silvia Florindi,Marta Mariotti Lippi | |
Un anno di monitoraggio aerobiologico nel centro storico di Firenze (Italia). | 2020 | Ciani F., Attolini D., Foggi B., Montanari C., Mariotti Lippi M. |