DE TOFFOLI, ALESSANDRA
DE TOFFOLI, ALESSANDRA
Scienze e Tecnologie Agrarie, Alimentari, Ambientali e Forestali (DAGRI)
Acuità sensoriale e tratti psicologici come modulatori dell'accettabilità di cibi salutari
2020 Alessandra, De Toffoli
Associations between food neophobia and responsiveness to "warning" chemosensory sensations in food products in a large population sample
2018 Laureati, M.*; Spinelli, S.; Monteleone, E.; Dinnella, C.; Prescott, J.; Cattaneo, C.; Proserpio, C.; De Toffoli, A.; Gasperi, F.; Endrizzi, I.; Torri, L.; Peparaio, M.; Arena, E.; Bonello, F.; Condelli, N.; Di Monaco, R.; Gatti, E.; Piasentier, E.; Tesini, F.; Pagliarini, E.
Chemosensory quality and intensity reflected in implicit affective responses
2023 Pierguidi, L.; Prescott, J.; Spinelli, S.; Dinnella, C.; De Toffoli, A.; White, T.L.; Monteleone, E.
Estratti da uve immature: produzione, caratterizzazione e utilizzo nel vino ed altre matrici alimentari come antiossidanti e fortificanti
2021 Giovanna Fia, Ginevra Bucalossi, Lucrezia Chiti, Alessandra De Toffoli, Caterina Dinnella, Erminio Monteleone, Bruno Zanoni
Functional and sensory properties of phenolic compounds from unripe grapes in vegetable food prototypes
2020 Ginevra Bucalossi, Giovanna Fia, Caterina Dinnella, Alessandra De Toffoli, Valentina Canuti , Bruno Zanoni, Maurizio Servili, Ella Pagliarini, Tullia Gallina Toschi, Erminio Monteleone
Influences of Psychological Traits and PROP Taster Status on Familiarity with and Choice of Phenol-Rich Foods and Beverages
2019 De Toffoli, Alessandra; Spinelli, Sara; Monteleone, Erminio; Arena, Elena; Di Monaco, Rossella; Endrizzi, Isabella; Gallina Toschi, Tullia; Laureati, Monica; Napolitano, Fabio; Torri, Luisa; Dinnella, Caterina
Saper capire e regolare le proprie emozioni: evidenze dalle neuroscienze
2017 De Toffoli A.*, Marzi T., Spinelli S., Monteleone E., Viggiano M. P.,
Sensory and chemical profile of a phenolic extract from olive mill waste waters in plant-base food with varied macro-composition
2019 De Toffoli A., Monteleone E., Bucalossi G., Veneziani G., Fia G., Servili M., Zanoni B., Pagliarini E., Gallina Toschi T., Dinnella C.
Skin conductance responses to oral stimuli: The role of taste quality and intensity, and personality traits
2023 Spinelli S.; Pierguidi L.; Gavazzi G.; Dinnella C.; De Toffoli A.; Prescott J.; Monteleone E.
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
Acuità sensoriale e tratti psicologici come modulatori dell'accettabilità di cibi salutari | 2020 | Alessandra, De Toffoli | |
Associations between food neophobia and responsiveness to "warning" chemosensory sensations in food products in a large population sample | 2018 | Laureati, M.*; Spinelli, S.; Monteleone, E.; Dinnella, C.; Prescott, J.; Cattaneo, C.; Proserpio, C.; De Toffoli, A.; Gasperi, F.; Endrizzi, I.; Torri, L.; Peparaio, M.; Arena, E.; Bonello, F.; Condelli, N.; Di Monaco, R.; Gatti, E.; Piasentier, E.; Tesini, F.; Pagliarini, E. | |
Chemosensory quality and intensity reflected in implicit affective responses | 2023 | Pierguidi, L.; Prescott, J.; Spinelli, S.; Dinnella, C.; De Toffoli, A.; White, T.L.; Monteleone, E. | |
Estratti da uve immature: produzione, caratterizzazione e utilizzo nel vino ed altre matrici alimentari come antiossidanti e fortificanti | 2021 | Giovanna Fia, Ginevra Bucalossi, Lucrezia Chiti, Alessandra De Toffoli, Caterina Dinnella, Erminio Monteleone, Bruno Zanoni | |
Functional and sensory properties of phenolic compounds from unripe grapes in vegetable food prototypes | 2020 | Ginevra Bucalossi, Giovanna Fia, Caterina Dinnella, Alessandra De Toffoli, Valentina Canuti , Bruno Zanoni, Maurizio Servili, Ella Pagliarini, Tullia Gallina Toschi, Erminio Monteleone | |
Influences of Psychological Traits and PROP Taster Status on Familiarity with and Choice of Phenol-Rich Foods and Beverages | 2019 | De Toffoli, Alessandra; Spinelli, Sara; Monteleone, Erminio; Arena, Elena; Di Monaco, Rossella; Endrizzi, Isabella; Gallina Toschi, Tullia; Laureati, Monica; Napolitano, Fabio; Torri, Luisa; Dinnella, Caterina | |
Saper capire e regolare le proprie emozioni: evidenze dalle neuroscienze | 2017 | De Toffoli A.*, Marzi T., Spinelli S., Monteleone E., Viggiano M. P., | |
Sensory and chemical profile of a phenolic extract from olive mill waste waters in plant-base food with varied macro-composition | 2019 | De Toffoli A., Monteleone E., Bucalossi G., Veneziani G., Fia G., Servili M., Zanoni B., Pagliarini E., Gallina Toschi T., Dinnella C. | |
Skin conductance responses to oral stimuli: The role of taste quality and intensity, and personality traits | 2023 | Spinelli S.; Pierguidi L.; Gavazzi G.; Dinnella C.; De Toffoli A.; Prescott J.; Monteleone E. |