Saperavi, a Georgian wine obtained in Qvevri, was characterized by HPLC-DAD-MS, GC-MS and GCxGC-MS/TOF and compared with Sangiovese. Saperavi showed a high content of polyphenols (512 mg/L), of which 33% of anthocyanins, and a wide range of volatile compounds, also terpenes associated with aroma of flowers, citronella and wood

CHARACTERIZATION AND VALORIZATION OF INNOVATIVE ENOLOGICAL AND NUTRITIONAL PRODUCTS FROM CULTIVAR OF GEORGIAN GRAPES VINIFIED IN QVEVRI / Ieri F., Campo M., Scardigli A., Urciuoli S., Jurkhadze K., Romani A.. - ELETTRONICO. - (2018), pp. 486-491. (Intervento presentato al convegno XXVIII CONGRESSO NAZIONALE DI SCIENZE MERCEOLOGICHE Firenze 21-23 Febbraio 2018).

CHARACTERIZATION AND VALORIZATION OF INNOVATIVE ENOLOGICAL AND NUTRITIONAL PRODUCTS FROM CULTIVAR OF GEORGIAN GRAPES VINIFIED IN QVEVRI

Ieri F.
;
Campo M.;Scardigli A.;Urciuoli S.;Romani A.
2018

Abstract

Saperavi, a Georgian wine obtained in Qvevri, was characterized by HPLC-DAD-MS, GC-MS and GCxGC-MS/TOF and compared with Sangiovese. Saperavi showed a high content of polyphenols (512 mg/L), of which 33% of anthocyanins, and a wide range of volatile compounds, also terpenes associated with aroma of flowers, citronella and wood
2018
Atti del Congresso AISME 2018
XXVIII CONGRESSO NAZIONALE DI SCIENZE MERCEOLOGICHE Firenze 21-23 Febbraio 2018
Ieri F., Campo M., Scardigli A., Urciuoli S., Jurkhadze K., Romani A.
File in questo prodotto:
File Dimensione Formato  
qvevri aisme.pdf

Accesso chiuso

Tipologia: Pdf editoriale (Version of record)
Licenza: Tutti i diritti riservati
Dimensione 957.72 kB
Formato Adobe PDF
957.72 kB Adobe PDF   Richiedi una copia

I documenti in FLORE sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.

Utilizza questo identificatore per citare o creare un link a questa risorsa: https://hdl.handle.net/2158/1119916
Citazioni
  • ???jsp.display-item.citation.pmc??? ND
  • Scopus ND
  • ???jsp.display-item.citation.isi??? ND
social impact