SCARDIGLI, ARIANNA
SCARDIGLI, ARIANNA
Statistica, Informatica, Applicazioni 'G. Parenti' (DiSIA)
An environmentally friendly process for the production of extracts rich in phenolic antioxidants from Olea europaea L. and Cynara scolymus L. matrices
2017 Romani, Annalisa; Scardigli, Arianna; Pinelli, Patrizia
AN INTEGRATED APPROACH OF GREEN CHEMISTRY AND CIRCULAR ECONOMY FOR THE VALORIZATION OF AGRO-INDUSTRIAL BY-PRODUCTS
2018 Bernini R., Santi L., Pannucci E., Clemente M., Campo M., Scardigli A., Romani, A.
Caratterizzazione delle specie ed ottenimento degli estratti tintori
2013 Scardigli, A.; Pinelli, P.; Vignolini, P.; Romani, A.
Caratterizzazione ed uso di estratti vegetali e pigmenti naturali per il settore arredo, arredo-tessile e moda
2018 Vita C., Scardigli A., Vignolini P., Cassiani C., Romani A.,
CHARACTERIZATION AND VALORIZATION OF INNOVATIVE ENOLOGICAL AND NUTRITIONAL PRODUCTS FROM CULTIVAR OF GEORGIAN GRAPES VINIFIED IN QVEVRI
2018 Ieri F., Campo M., Scardigli A., Urciuoli S., Jurkhadze K., Romani A.
Characterization of Prune (Prunus domestica L., europaea) fruits as a source of polyphenolic nutraceuticals within an innovative fruit processing chain
2014 Bargiacchi, Enrica; Pinelli, Patrizia; Scardigli, Arianna; Miele, Sergio; Romani, Annalisa
Cherry characterization: an analytical integrated approach
2016 Francesca, Ieri; Pamela, Vignolini; Arianna, Scardigli; Marzia, Innocenti; Stefano, Mancuso; Elisa, Masi; Annalisa, Romani
Cicli sostenibili ed innovativi per la produzione di nutraceutici ed energia da specie vegetali e sottoprodotti agro-industriali
2012 Romani A.; Scardigli A.; Banelli L.; Pinelli P.
Circular Economy as a New Model for the Exploitation of the Agroindustrial Biomass
2016 Romani, Annalisa; Scarnicci, Manuela Ciani; Scardigli, Arianna; Paiano, Annarita
Commercial and laboratory extracts from Olea europaea L. leaf: estimation of oleuropein content
2014 Mulas, Stefano; Scardigli, Arianna; Vita, Chiara; Romani, Annalisa
Cynara Active R, nutraceutical standardized extracts from Cynara scolymus L.
2012 Ar. Scardigli; P. Vignolini; P. Pinelli; A. Romani
Eco-Arredi: Arredo confort e benessere su misura da matrici naturali sostenibili
2014 Ciani Scarnicci, M.; Laino, A.; Caneschi, C.; Scardigli, A.; Romani, A.
Effect of replacement of synthetic vs. Natural curing agents on quality characteristics of cinta senese frankfurter-type sausage
2020 Parrini S.; Sirtori F.; Acciaioli A.; Becciolini V.; Crovetti A.; Franci O.; Romani A.; Scardigli A.; Bozzi R.
Global analysis of Type Three Secretion System and Quorum Sensing inhibition of Pseudomonas savastanoi by polyphenols extracts from vegetable residues
2016 Biancalani, C; Cerboneschi, M; Tadini-Buoninsegni, F; Campo, M; Scardigli, A; Romani, A; Tegli, S.
HPLC-MS, GC-MS and GCxGC-MS characterization of a Georgian Saperavi wine obtained by Qvevri winemaking method
2017 Ieri F., Scardigli A., Campo M., Villanelli F., Jurkhadze K., Romani A.
Individuazione e caratterizzazione di cloni e varietà di ortica per impieghi nel settore tessile, alimentare e fitoterapico
2009 Pinelli P.; Scardigli A.; Agostino E.; Borsacchi L.; Picchiotti A.; Romani A.
Ingredienti alimentari innovativi ottenuti da sottoprodotti del settore agronomico con tecnologia green
2018 Scardigli A., Vita C., Masci C., Vignolini P., Romani A.,
Multifunctional plants natural extracts: characterization and innovative poly-use of Urtica dioica L., Daphne gnidium L. and Helichrysum italicum L.
2012 Camilli F.; Bacci L.; Grifoni D.; Albanese L.; Di Lonardo S.; Pinelli P.; Scardigli A.; Campo M.; Romani A.; Verdinelli M.; Cossu C.S.; Fois X.
Multifunctional platform for the production of antioxidants and energy from olive‐mill industry
2012 Romani, Annalisa; Banelli, Lisa; Scardigli, Arianna
Mutifunzionalità d’uso di estratti standardizzati di piante di interesse tessile-tintorio e fitoterapico
2009 Romani, A.; Campo, M.; Camilli, F.; Scardigli, A.; Vignolini, P.; Pinelli, P.