BUCALOSSI, GINEVRA

BUCALOSSI, GINEVRA  

Scienze e Tecnologie Agrarie, Alimentari, Ambientali e Forestali (DAGRI)  

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Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
A Naturally Occurring Antioxidant Complex from Unripe Grapes: The Case of Sangiovese (v. Vitis vinifera) 2018 Giovanna Fia, Claudio Gori, Ginevra Bucalossi, Francesca Borghini, Bruno Zanoni
Antioxidant activity and composition of unripe Sangiovese grapes and juice obtained by solid-liquid extraction 2018 G. Bucalossi, G. Fia, C. Gori, B. Zanoni
Beta-glucosidase and esterase activity from Oenococcus oeni: screening and evaluation during malolactic fermentation in harsh condition 2018 Fia, Giovanna; Millarini, Valentina; Granchi, Lisa; Bucalossi, Ginevra; Guerrini, Simona; Zanoni, Bruno; Rosi, Iolanda
Characterisation of Extracts Obtained from Unripe Grapes and Evaluation of Their Potential Protective Effects against Oxidation of Wine Colour in Comparison with Different Oenological Products 2021 Giovanna Fia, Ginevra Bucalossi, Bruno Zanoni
Dose ad ettaro? Un enigma da affrontare per la difesa antiparassitaria a rateo variabile. 2022 Vieri M., Sarri D., Rimediotti M., Bucalossi G., Lisci R., De Pascale V., Pagliai A., Perna C., Luglio S.M., Kartsiotis S.
Estratti da uve immature: produzione, caratterizzazione e utilizzo nel vino ed altre matrici alimentari come antiossidanti e fortificanti 2021 Giovanna Fia, Ginevra Bucalossi, Lucrezia Chiti, Alessandra De Toffoli, Caterina Dinnella, Erminio Monteleone, Bruno Zanoni
Functional and sensory properties of phenolic compounds from unripe grapes in vegetable food prototypes 2020 Ginevra Bucalossi, Giovanna Fia, Caterina Dinnella, Alessandra De Toffoli, Valentina Canuti , Bruno Zanoni, Maurizio Servili, Ella Pagliarini, Tullia Gallina Toschi, Erminio Monteleone
Recovery of bioactive compounds from unripe red grapes (cv. Sangiovese) through a green extraction 2020 Giovanna Fia, Ginevra Bucalossi, Claudio Gori, Francesca Borghini, Bruno Zanoni
Sensory and chemical profile of a phenolic extract from olive mill waste waters in plant-base food with varied macro-composition 2019 De Toffoli A., Monteleone E., Bucalossi G., Veneziani G., Fia G., Servili M., Zanoni B., Pagliarini E., Gallina Toschi T., Dinnella C.
Unripe Grapes: An Overview of the Composition, Traditional and Innovative Applications, and Extraction Methods of a Promising Waste of Viticulture 2022 Giovanna Fia, Ginevra Bucalossi, Cristina Proserpio, Simone Vincenzi
Valorizzazione di uve da diradamento per la produzione industriale di estratti ad attività antiossidante e loro utilizzo su matrici alimentari 2020 Ginevra Bucalossi
Winemaking byproducts as source of antioxidant components: Consumers’ acceptance and expectations of phenol‐enriched plant‐based food 2020 Proserpio C.; Fia G.; Bucalossi G.; Zanoni B.; Spinelli S.; Dinnella C.; Monteleone E.; Pagliarini E.