LENCIONI, LIVIO
LENCIONI, LIVIO
Scienze e Tecnologie Agrarie, Alimentari, Ambientali e Forestali (DAGRI)
A kinetic model for evaluation of the ensilage behaviour of alfalfa press-cake
1986 Andrich G.; Lencioni L.; Fiorentini R.; Anelli G.
Alla ricerca della complessità perduta
2010 P. Domizio; M. Ciani; I. Mannazzu; C. Romani; M. Gobbi; F. Comitini; L. Lencioni
AZIONE DEI LIEVITI NELL’ABBATTIMENTO DELL’ OCRATOSSINA ADURANTE LA FERMENTAZIONE VINARIA
2006 P. Vignozzi; L. Lencioni; S. Tegli; P. Domizio; M.C. Pozo.
Caratterizazione dei vini di due annate ottenuti dalle uve di nuovi cloni di Sangiovese allevati su cinque aree rappresentative del Chianti Classico
1997 Bertuccioli M.; Ferrari S.; Lencioni L.
Caratterizzazione chimica e funzionale di farine disoleate di girasole
1988 Baldi E.;Lencioni L.; Fiorentini R.; Galoppini C.
Caratterizzazione fisiologica e molecolare di ceppi di Saccharomyces cerevisiae isolati durante la fermentazione del Vinsanto.
2006 P. DOMIZIO; VIGNOZZI P; TEGLI S; LENCIONI L; CIANI M
Caseificazione di latte di pecora miscelato con succo di erba medica
1984 Lencioni L.; Fiorentini R.; Galoppini R.
Cell wall polysaccharides released during the alcoholic fermentation by Schizosaccharomyces pombe and S. japonicus: quantification and characterization
2016 Paola Domizio, Livio Lencioni, Linda Bisson
Changes in “in vivo” protein synthesis and glutathione methabolism in two wheat cultivars subjected to SO2
1992 A. RANIERI; M. DURANTE; R. BERNARDI; L. LENCIONI; G. LORENZINI; G.F. SOLDATINI.
Characterisation of a marketable cheese through the definition of its sensory profile. case study: the grana padano cheese
2001 F. GALGANO; F. FAVATI; L. LENCIONI; M. BERTUCCIOLI
Characterization of potential spoilage wine yeasts and their possible use in winemaking process
2009 Domizio P.; Romani C.; Comitini F.; Gobbi M.; Ciani M.; Lencioni L.; Mannazzu I.
Chemical and sensory characteristics of Sangiovese wines obtained by Saccharomyces cerevisiae and Schizosaccharomyces japonicus mixed culture fermentations
2019 Lorenzo Portaro, Jonathan Rinaldi, Valentina Canuti, Valentina Millarini, Monica Picchi, Livio Lencioni, Paola Domizio
Chemical composition and organoleptic characters of Vinsanto wine obtained by the use of different Saccharomyces strains.
2009 L. Lencioni; C. Romani; P. Domizio
Chemical profile of white wines produced from ‘Greco bianco’ grape variety in different italian areas by nuclear magnetic resonance (NMR) and conventional physicochemical analyses
2012 Caruso M.; Galgano F.; Castiglione Morelli M.A.; Viggiani L.; Lencioni L.; Giussani B.; Favati F.
Coagulation of sheep milk added with alfalfa juice and protein concentrate
1985 Lencioni L.; Fiorentini R.; Pisanelli A.M.; Galoppini C.
Comportamento fermentativo di starter misti Saccharomyces / kluyeromices e Saccharomyces / Zygosaccharomyces in prove di cantina
2011 Romani C.; Domizio P.; Lencioni L.; Di Blasi S.; Gobbi M; Comitini F.; Mannazzu I.; Ciani M.
Contributo alla conoscenza dello stato dello zolfo nel terreno
1990 Lotti G.; Lencioni L.
Controlled mixed fermentation at winery scale using Zygotorulaspora florentina and Saccharomyces cerevisiae
2016 Lencioni, Livio; Romani, Cristina; Gobbi, Mirko; Comitini, Francesca; Ciani, Maurizio; Domizio, Paola
Determinazione di acidi organici e glicerolo in vini bianchi prodotti da vitigno “Greco” in Campania e Calabria: confronto tra metodi nmr e hplc
2011 Caruso M.; Galgano F.; Castiglione Morelli M.A.; Viggiani L.; Lencioni L.; Favati F.
Detoxificant enzymes in pumpkin grown in polluted ambient air
1994 A. RANIERI; G. SCHENONE; L. LENCIONI; G.F. SOLDATINI