LO NOSTRO, ANTONELLA
LO NOSTRO, ANTONELLA
Scienze della Salute (DSS)
A survey on tuberculin reactivity of medical students in the Universities of Florence and Pisa (Italy).
1993 Ademollo B;Lo Nostro A;Donato R;Tiscione E;Pellegrini G;Cristofani R;Caroli G
Acque di piscina e salute: ricerca di residui di trialometani e di Legionella spp.
1989 E. MARIOTTINI; R. CAPEI; A. LO NOSTRO
An evaluation of occupational risks for aquaculture workers in Tuscany 2006
2006 M.Mameli;A.Lo Nostro; G.Pesavento; B.Ducci; D.Gilioni; D.Sarto
Antibacterial activity of bacteria isolated from Phragmites australis against multidrug-resistant human pathogens
2021 Delfino V.; Calonico C.; Lo Nostro A.; Castronovo L.M.; Del Duca S.; Chioccioli S.; Coppini E.; Fibbi D.; Vassallo A.; Fani R.
Antibacterial activity of Oregano, Rosmarinus and Thymus Essential Oils against Staphylococcus aureus and Listeria monocytogenes in beef meatballs.
2015 Pesavento, G.; Calonico, C.; Bilia, A. R.; Barnabei, M.; Calesini, F.; Addona, R.; Mencarelli, L.; Carmagnini, L.; Di Martino, M. C.; Lo Nostro, A
Antimicrobial activity of essential oils toward clinical and environmental strains of the opportunistic pathogen of Cystic Fibrosis patients Burkholderia cepacia complex
2013 A. Lo Nostro; M. Barnabei; E. Perrin; A. Bilia; G. Pesavento; R. Fani
Antimicrobial effect of 6 essential oils against strains of Burkholderia cepacia complex, an opportunistic pathogen in Cystic Fibrosis
2013 A. Lo Nostro; G. Pesavento; G. Flamini; M. Barnabei; C. Calonico; G. Emiliani;E. Perrin; I. Maida; C. Chiellini; M. Fondi; V. Orlandini; E. Bosi; S. Mocali; A. Fabiani; A.R. Bilia; S. Biffi; L. Gori; A. Vannacci; E. Gallo; V. Maggini; F. Firenzuoli; R. Fani
Antimicrobial resistance profile of Staphylococcus aureus isolated from raw meat: a research for methicillin resistant Staphylococcus aureus (MRSA)
2007 G.Pesavento; B.Ducci; N.Comodo; A.Lo Nostro
Antimicrobial resistance profile of Staphylococcus aureus isolatedfrom raw meat: A research for methicillin resistantStaphylococcus aureus (MRSA)
2007 G. Pesavento; B. Ducci; N. Comodo; A. Lo Nostro
Applicazione del sistema HACCP in uno stabilimento latteo-caseario
1997 Donato R.; Tiscione E.; Ademollo B.; Lo Nostro A.
Aspetti igienico sanitari di piume e piumini destinati all'imbottitura: 30 anni di esperienze.
1994 Donato R.; Lo Nostro A.; Tiscione E.; Ademollo B.; Signorini L.F.; Brusco J.
Autocontrollo e rischio microbiologico. Ristorazione di servizio e ristorazione commerciale in un’area ad alto impatto Turistico (Isola d’Elba – Piombino)
2001 LANCIOTTI E; BOCCALINI S; GAMBASSI F; LO NOSTRO A; G. BONACCORSI
Biotipizzazione di 138 stipiti di Mycobacterium tuberculosis e caratteristiche di farmacoresistenza.
1993 Donato R.; Lo Nostro A.; Tiscione E.; Tortoli E.; Simonetti M.T.; Ademollo B.
Circolazione di ceppi tossinogenici di Staphylococcus aureus in alimenti e superfici in un’azienda di catering
2003 Lo Nostro A; Pesavento G; Tempestini E; Gariboldi A
Circolazione di Legionella spp. nel territorio toscano
2007 A.Lo Nostro A; E.Checchi; B.Ducci; G.Pesavento
Clusters of poly(acrylates) and silver nanoparticles: structure and applications for antimicrobial fabrics
2008 E.Falletta; M.Bonini; E.Fratini; A.Lo Nostro; G.Pesavento; A.Becheri; P.Lo Nostro; P.Canton; P.Baglioni
Confronto tra terreni Plate Count Agar e Milk Plate Count Agar nella valutazione della carica batterica totale del latte pastorizzato.
1994 Donato R.; sacco C.; Tiscione E.; Lo Nostro A.; Galassi L.; Scarpellini A.; Ademollo B.
Contaminazione da Campylobacter ed E. coli O 157:H7 in carni crude nel territorio fiorentino
2007 A.Lo Nostro; C.Calonico; B.Ducci; N.Comodo; G.Pesavento
Cross infection prevention in anaesthesia using PALL BB22-15MS filter.
1998 FABBRI L.P; A. LO NOSTRO; FILONI M; MERCIAI V; COMODO N; BONCINELLI S
Effects of a booster dose of tetanus toxoid after different primary courses of vaccination: implications on the use of immune globulin
2001 G.Bonaccorsi;D.Papini;P.Bonanni;A.Lonostro;N.Comodo