Sfoglia per Autore
PRODUCTION OF PARIETAL MACROMOLECULES BY SACCHAROMYCES CEREVISIAE AND THEIR INFLUENCE ON MALOLACTIC FERMENTATION
1999 I. ROSI; P. DOMIZIO; G. FIA; A. GHERI
Alcoholic fermentation of Chardonnay grape must by a mixture of Saccharomyces cerevisiae yeast strains: dominance or coexistence?
1999 G. FIA; S. UGOLINI; R. AGNOLETTO; P. DOMIZIO; I. ROSI
Production de macromolécules pariétales de Saccharomyces cerevisiae au cours de la fermentation et leur influence sur la fermentation malolactique.
2000 I. ROSI; A. GHERI; P. DOMIZIO; G. FIA
Biodiversità della popolazione di lieviti presente nel corso della fermentazione di mosti di uva "Sangiovese"
2001 I. ROSI; P. DOMIZIO; G. FIA; R. AGNOLETTO
CONTROLLO DELLA PRESENZA DI LIEVITI BRETTANOMYCES/DEKKERA DURANTE IL PROCESSO DI VINIFICAZIONE E AFFINAMENTO DEL VINO
2003 P. DOMIZIO; I. ROSI
Vinsanto: quale inoculo?
2005 P. DOMIZIO; LENCIONI L; DI BLASI S; SABATELLI M. P
AZIONE DEI LIEVITI NELL’ABBATTIMENTO DELL’ OCRATOSSINA ADURANTE LA FERMENTAZIONE VINARIA
2006 P. Vignozzi; L. Lencioni; S. Tegli; P. Domizio; M.C. Pozo.
Spontaneous and inoculated yeast populations dynamics and their effect on organoleptic characters of Vinsanto wine under different process conditions.
2007 Domizio, Paola; Lencioni, Livio; Ciani, M.; DI BLASI, S.; Pontremolesi, C.; Sabatelli, MARIA PIA
Characterization of potential spoilage wine yeasts and their possible use in winemaking process
2009 Domizio P.; Romani C.; Comitini F.; Gobbi M.; Ciani M.; Lencioni L.; Mannazzu I.
Chemical composition and organoleptic characters of Vinsanto wine obtained by the use of different Saccharomyces strains.
2009 L. Lencioni; C. Romani; P. Domizio
Improvement of wine quality by using non-Saccharomyces yeasts in mixed culture with S. cerevisiae
2009 Domizio P.; Lencioni L.; Romani C.; Ciani M.; Comitini F.; Landolfo S.; Mannazzu I.
Impact of mother sediment on yeast growth, biodiversity, and ethanol production during fermentation of Vinsanto wine
2009 Domizio, Paola; Ilaria, Mannazzu; Maurizio, Ciani
Vinsanto: influenza dell’inoculo di ceppi diversi di Saccharomyces sulla composizione chimica e sulle caratteristiche organolettiche.
2009 L. Lencioni; C. Romani; P. Domizio
La “madre” del Vinsanto: la sua influenza sulla crescita e biodiversità dei lieviti e sulla produzione di etanolo.
2009 P. Domizio; I. Mannazzu ; M. Ciani
Controlled mixed culture fermentation: a new perspective on the use of non-Saccharomyces yeasts in winemaking.
2010 Ciani, M.; Comitini, F.; Mannazzu, I.; Domizio, Paola
Alla ricerca della complessità perduta
2010 P. Domizio; M. Ciani; I. Mannazzu; C. Romani; M. Gobbi; F. Comitini; L. Lencioni
Non-Saccharomyces yeasts in controlled mixed culture fermentation in winemaking: the role of metabolic interactions
2010 M. Gobbi; F. Comitini; P. Domizio; C. Romani; L. Lencioni; I. Mannazzu; M. Ciani
Polysaccharides and glycerol production by non-Saccharomyces wine yeasts
2011 Romani C.; Domizio P.; Lencioni L.; Gobbi M.; Comitini F.; Ciani M.; Mannazzu I.
Outlining a future for non-Saccharomyces yeasts: Selection of putative spoilage wine strains to be used in association with Saccharomyces cerevisiae for grape juice fermentation
2011 Domizio, Paola; Romani, Cristina; Lencioni, Livio; Comitini, F.; Gobbi, M:; Mannazzu, I; Ciani, M.
Potential spoilage non-Saccharomyces yeasts in mixed cultures with Saccharomyces cerevisiae
2011 Domizio, Paola; Romani, Cristina; Comitini, F.; Gobbi, M.; Ciani, M.; Lencioni, Livio; Mannazzu, I.
Legenda icone
- file ad accesso aperto
- file disponibili sulla rete interna
- file disponibili agli utenti autorizzati
- file disponibili solo agli amministratori
- file sotto embargo
- nessun file disponibile