PICCHI, MONICA

PICCHI, MONICA  

Scienze e Tecnologie Agrarie, Alimentari, Ambientali e Forestali (DAGRI)  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 49 (tempo di esecuzione: 0.01 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
A kinetic approach to predict the potential effect of malaxation time-temperature conditions on extra virgin olive oil extraction yield 2017 Trapani, S.; Guerrini, L.; Masella, P.; Parenti, A.; Canuti, V.; Picchi, M.; Caruso, G.; Gucci, R.; Zanoni, B.
A methodological approach to assess the effect of organic, biodynamic, and conventional production processes on the intrinsic and perceived quality of a typical wine: The case study of chianti docg 2021 Maioli F.; Picchi M.; Millarini V.; Domizio P.; Scozzafava G.; Zanoni B.; Canuti V.
A multivariate methodological approach to relate wine to characteristics of grape composition: The case of typicality 2017 Canuti, Valentina; Picchi, Monica; Zanoni, Bruno; Fia, Giovanna; Bertuccioli, Mario
An original computer program (MalaxAction 1.0) to design and control olive paste malaxation under exposure to air 2018 Zanoni, B.*; Breschi, C.; Canuti, V.; Guerrini, L.; Masella, P.; Picchi, M.; Parenti, A.
BEHAVIOR OF 36 STRAINS OF SACCHAROMYCES CEREVISIAE AT 15 °C FERMENTATIONS 2001 I. ROSI; M. BERTUCCIOLI; M. PICCHI; G. FIA
Chemical and sensory characteristics of Sangiovese wines obtained by Saccharomyces cerevisiae and Schizosaccharomyces japonicus mixed culture fermentations 2019 Lorenzo Portaro, Jonathan Rinaldi, Valentina Canuti, Valentina Millarini, Monica Picchi, Livio Lencioni, Paola Domizio
Chemical Characterization, Sensory Definition and Prediction Model of the Cider Dryness from New York State Apples 2023 Monica Picchi, Paola Domizio, Matt Wilson, Josè Santos, Frederick Orrin, Bruno Zanoni, Valentina Canuti,
Chemical indices for the authentication of varietal wine: the case of vermentino 2011 V. Canuti; M. Salmi; G. Giovani; M. Picchi; M. Bertuccioli
Descrizione del profilo sensoriale durante la conservazione di pane non salato di farina semi-integrale da antiche varietà di frumento 2010 C. Dinnella; M.Borgogno; M.Picchi; E.Monteleone
Descrizione delle proprietà sensoriali della Vernaccia di San Gimignano: definizione della scheda di prodotto 2008 G. Fia; A. Recchia; M. Picchi; M. Bertuccioli; E. Monteleone
Descrizione sensoriale dell'aroma del vino Vernaccia di San Gimignano 2009 G. Fia; A. Recchia; M. Picchi; M. Bertuccioli; E. Monteleone
Effect of Organic, Biodynamic, and Conventional Production Processes on the Quality of a Typical Wine 2019 Monica Picchi; Valentina Canuti:; Valentina Millarini; Francesco Maioli; Bruno Zanoni; Mario Bertuccioli
Effects of High Temperatures on the Efficacy of Potassium Polyaspartate for Tartaric Stabilization in Wines 2019 Canuti, Valentina; Cappelli, Sara; Picchi, Monica; Zanoni, Bruno; Domizio, Paola
Effetto dell'informazione relativa all'origine sulle attese dei consumatori per specifiche proprietà sensoriali dei prosciutti italiani a DOP 2011 C. Dinnella; M. Picchi; M. Bertuccioli; E. Monteleone
Enological eligibility of grape clones based on the simca method: The case of the sangiovese cultivar from tuscany 2018 Canuti V.; Puccioni S.; Storchi P.; Zanoni B.; Picchi M.; Bertuccioli M.
Evaluation of the intrinsic and perceived quality of sangiovese wines from california and italy 2020 Canuti V.; Cantu A.; Picchi M.; Lerno L.A.; Tanabe C.K.; Zanoni B.; Heymann H.; Ebeler S.E.
Evaluation of wine quality: comparison between sommelier approach and sensory analysis 2019 Monica Picchi; Valentina Canuti
Experts and consumers evaluation of odor (dis)-similarities among wines: Behind the projective map approach 2010 M. Picchi; A. Recchia; M. Bertuccioli; H. Tourila; T. Naes; E. Monteleone
Headspace solid-phase microextraction–gas chromatography– mass spectrometry for profiling free volatile compounds in Sangiovese grapes and wines obtained with different canopy vineyard treatment for organic production 2022 Valentina Canuti; Francesco Maioli; Monica Picchi; Lorenzo Cecchi; Paola Domizio
Il ruolo del materiale: come il contenitore influenza lo stile di un vino rosso 2023 Francesco Maioli, Monica Picchi, Lorenzo Guerrini, Alessandro Parenti, Paola Domizio, Luisa Andrenelli, Bruno Zanoni, Valentina Canuti