MATTII, GIOVAN BATTISTA
 Distribuzione geografica
Continente #
EU - Europa 5.736
NA - Nord America 5.390
AS - Asia 2.632
SA - Sud America 649
AF - Africa 147
OC - Oceania 113
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 1
Totale 14.668
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 5.268
IT - Italia 2.054
RU - Federazione Russa 1.423
SG - Singapore 676
CN - Cina 536
PL - Polonia 511
BR - Brasile 507
HK - Hong Kong 399
IE - Irlanda 396
SE - Svezia 295
KR - Corea 257
VN - Vietnam 228
FR - Francia 168
DE - Germania 162
IN - India 142
UA - Ucraina 127
TR - Turchia 100
FI - Finlandia 96
AU - Australia 94
GB - Regno Unito 93
ES - Italia 87
NL - Olanda 79
CA - Canada 77
AR - Argentina 62
ID - Indonesia 51
GR - Grecia 47
JO - Giordania 47
CH - Svizzera 38
PK - Pakistan 37
BE - Belgio 36
MA - Marocco 33
ZA - Sudafrica 28
IR - Iran 27
MX - Messico 27
CI - Costa d'Avorio 26
EC - Ecuador 25
HR - Croazia 21
BD - Bangladesh 20
NZ - Nuova Zelanda 19
IQ - Iraq 17
RO - Romania 17
TW - Taiwan 16
JP - Giappone 15
PE - Perù 13
PH - Filippine 13
CZ - Repubblica Ceca 12
MY - Malesia 12
NO - Norvegia 12
CL - Cile 10
VE - Venezuela 10
ET - Etiopia 9
PT - Portogallo 9
SA - Arabia Saudita 9
SC - Seychelles 9
CO - Colombia 8
PY - Paraguay 8
DZ - Algeria 7
EG - Egitto 7
BY - Bielorussia 6
HU - Ungheria 6
SI - Slovenia 6
TN - Tunisia 6
BG - Bulgaria 5
MU - Mauritius 5
UY - Uruguay 5
UZ - Uzbekistan 5
MT - Malta 4
NG - Nigeria 4
RS - Serbia 4
TT - Trinidad e Tobago 4
AT - Austria 3
AZ - Azerbaigian 3
BJ - Benin 3
EE - Estonia 3
KE - Kenya 3
LT - Lituania 3
LU - Lussemburgo 3
MD - Moldavia 3
PA - Panama 3
SV - El Salvador 3
AE - Emirati Arabi Uniti 2
BA - Bosnia-Erzegovina 2
CY - Cipro 2
IL - Israele 2
JM - Giamaica 2
KZ - Kazakistan 2
LV - Lettonia 2
NE - Niger 2
PS - Palestinian Territory 2
YE - Yemen 2
AF - Afghanistan, Repubblica islamica di 1
AL - Albania 1
AM - Armenia 1
AO - Angola 1
BN - Brunei Darussalam 1
BO - Bolivia 1
BS - Bahamas 1
BW - Botswana 1
CG - Congo 1
CR - Costa Rica 1
Totale 14.652
Città #
Santa Clara 1.916
Warsaw 508
Singapore 422
Dublin 382
Hong Kong 332
Chandler 319
Ashburn 301
Seoul 247
Fairfield 243
Florence 225
Jacksonville 172
Milan 164
Beijing 151
Hefei 140
Turin 113
Woodbridge 111
Wilmington 109
Cambridge 107
Seattle 107
Rome 96
Princeton 92
Houston 89
Ho Chi Minh City 85
Lawrence 81
Altamura 78
Los Angeles 77
Mumbai 71
Moscow 69
Boston 67
Melbourne 64
Buffalo 62
Ann Arbor 58
São Paulo 48
Medford 46
Hanoi 42
Paris 42
Boardman 37
Munich 36
Jakarta 33
Kent 31
New York 31
Dallas 27
Abidjan 26
Clifton 26
Casablanca 25
Council Bluffs 24
Izmir 24
The Dalles 23
Dong Ket 22
Barcelona 21
San Diego 20
Turku 20
Bern 19
Bologna 19
Konya 18
Palermo 18
Prato 18
Toronto 18
Redwood City 17
Vancouver 16
Norwalk 15
Rio de Janeiro 15
Karaj 14
Lappeenranta 14
Naples 14
Belo Horizonte 13
Brescia 13
Chicago 13
Falls Church 13
Hillsboro 13
Redondo Beach 13
Shanghai 13
Brooklyn 12
Haiphong 12
Hasselt 12
Helsinki 12
Kuala Lumpur 12
Montreal 12
Verona 12
Brussels 11
Buenos Aires 11
Curitiba 11
London 11
Sydney 11
Bari 10
Genk 10
Lahore 10
Livorno 10
Ottawa 10
Phoenix 10
Pisa 10
Stockholm 10
Yubileyny 10
Ankara 9
Antalya 9
Athens 9
Biên Hòa 9
Cascina 9
Caxias do Sul 9
Christchurch 9
Totale 8.260
Nome #
Metodi non distruttivi per il calcolo dell'area fogliare della vite 838
Biochar, Properties and Skills with a Focus on Implications for Vineyard Land and Grapevine Performance 451
Studio dell'effetto di diverse tipologie di shelter sulla fisiologia e sviluppo di viti Sangiovese al primo anno di impianto 386
A Review: Soil Management, Sustainable Strategies and Approaches to Improve the Quality of Modern Viticulture 376
Essential Oils Usage on Vitis vinifera L., from the Vineyard to Post-Harvest: Advantages, Limitations, and Future Perspectives 329
Zeolite and irrigation treatments to mitigate the effects of climate change in viticulture 310
Effects of the leaf galling density of grape phylloxera on Sangiovese grape productions 276
Influence of water stress on grape quality and aroma precursors in Sauvignon Blanc grown in Bolgheri area (Tuscany) 243
Comparison among mid-row soil managements techniques to preserve grape quality in Cabernet Sauvignon vines 232
Effetti dell’interazione biostimolante-regime idrico su viti Pinot nero allevate in vaso 231
Effects of different types of shelter on physiology and growth of Sangiovese vines during the first year after planting 225
Interactive effects of biostimulants and water stress on potted Pinot noir grapevines 217
Effects of treatment based on spirulina (A. platensis) on Pinot Noir vines grown in pots with two different water regimes 211
TOSSICITA' DELLA PRUNASINA NEL SUBSTRATO DI PROLIFERAZIONE DEL PESCO IN VITRO 206
Coupling soil and canopy proximal sensing in vineyards to assess short range variability of grape quality 205
Effects of Ascophyllum nodosum extract on Vitis vinifera: Consequences on plant physiology, grape quality and secondary metabolism 199
Regulation of secondary metabolism in Vitis vinifera by an extract of A.nosodum effects of physiology and grape quality 191
Effects of Arthrospira platensis Extract on Physiology and Berry Traits in Vitis vinifera 187
Confronto tra diverse pratiche di gestione sostenibile dell'interfilare, a tutela della qualità delle produzioni in viti Cabernet Sauvignon 184
Eco-Physiological Traits and Phenylpropanoid Profiling on Potted Vitis vinifera L. cv Pinot Noir Subjected to Ascophyllum nodosum Treatments under Post-Veraison Low Water Availability 183
Grapevine quality characteristics as affected by training system 178
Biostimulants in Viticulture: A Sustainable Approach against Biotic and Abiotic Stresses 174
Background of the Life Zeowine project: effect of zeolite on vineyard soil fertility 170
Application of Zeolites in Agriculture and Other Potential Uses: A Review 160
Berry Quality of Grapevine under Water Stress as Aected by Rootstock–Scion Interactions through Gene Expression Regulation 159
Composting from organic municipal solid waste: a sustainable tool for the environment and to improve grape quality 158
Sustainable Viticulture: Effects of Soil Management in Vitis vinifera 156
Effect of vegetal protein hydrolysate on ripening and berry quality in viticulture 152
Effect of Temperature on key physiological response of grapevine leaf 150
Arthrospira-based biostimulants and their effects on different plants 149
A comparison of canopy and soil proximal sensing to implement selective harvesting in viticulture 148
Influenza dello stress idrico sulla qualità e sui precursori aromatici del Sauvigon blanc nel Bolgherese 145
LEAF REMOVAL AND CLUSTER THINNING TRIALS IN AGLIANICO GRAPEVINE 142
Leaf removal and cluster thinning trials in "Foglia Tonda" grapevine. 142
Progettazione e messa in opera di un sistema automatico per le misure di scambi gassosi su pianta intera 141
Analysis of grapevine vegeto-productive responses to plant density and rootstock 141
Effects of natural clinoptilolite on physiology, water stress, sugar, and anthocyanin content in Sanforte (Vitis vinifera L.) young vineyard 140
BILANCIO DEL CARBONIO IN FUNZIONE DEL SISTEMA DI ALLEVAMENTO. IN: VALIDAZIONE ED APPLICAZIONI DEL MODELLO STELLA PER L'ANALISI DELL¿EFFICIENZA DEL VIGNETO. 139
VALUTAZIONE DEL COMPORTAMENTO VEGETO-PRODUTTIVO DI CLONI DEL PINOT NERO IN TOSCANA 137
Analisi del comportamento vegeto-produttivo della vite in funzione della densità di piantagione 134
Effects of Global Warming on Grapevine Berries Phenolic Compounds—A Review 134
Effects of irrigation on ecophysiology, sugar content and thiol precursors (3-S-cysteinylhexan-1-ol and 3-S-glutathionylhexan-1-ol) on Vitis vinifera cv. Sauvignon Blanc 133
Effects of Kaolin and Shading Net on the Ecophysiology and Berry Composition of Sauvignon Blanc Grapevines 133
APPLICAZIONE DI UN MODELLO DI SIMULAZIONE ALLA PRODUZIONE DI BIOMASSA DELLA VITE IN RAPPORTO ALLA FORMA DI ALLEVAMENTO. 132
Effects of defoliation at fruit set on vine physiology and berry composition in cabernet sauvignon grapevines 132
Effect of Agronomic Techniques on Aroma Composition of White Grapevines: A Review 132
Effect of zeolite and irrigation treatments on grapevine leaves, an interdisciplinary approach 130
VEGETATIVE AND PRODUCTIVE BEHAVIOUR OF SANGIOVESE BIOPTYPES 130
Istituzioni di ricerca. 128
Use of natural biostimulants to improve the quality of grapevine production: First results 128
Analysis and agrometeorological modelling of grapevine responses to different trellising systems 127
Influence of Europena Red Mite on leaf and whole canopy carbon dioxide exchange, yield, fruit size, quality and return cropping in Starkrimson delicious apple trees 124
Regolazione del metabolismo secondario in Vitis Vinifera attraverso un estratto di A. nodosum: effetti sulla fisiologia della vite e sulla qualità dell'uva 124
SCALING UP PHOTOSYNTHETIC WATER USE EFFICIENCY FROM LEAF TO WHOLE PLANT IN TABLE GRAPEVINE TRAINED TO TENDONE SYSTEM 123
La distribuzione fogliare di un antitraspirante naturale per il miglioramento qualitativo delle produzioni viticole 119
Berry Quality of Grapevine under Water Stress as Affected by Rootstock–Scion Interactions through Gene Expression Regulation 119
EFFETTO DEL PORTINNESTO SUL COMPORTAMENTO ECOFISIOLOGICO E PRODUTTIVO DEL SANGIOVESE AD ELEVATA DENSITÀ DI PIANTAGIONE 117
The effects of crop load on 'Sangiovese' grapevines 116
Modeling Carbon Balance and Sugar Content of Vitis vinifera under Two Different Trellis Systems 116
Zeolite and Winery Waste as Innovative By-Product for Vineyard Soil Management 113
Whole-plant gas-exchange measurements in grapevine to estimate water-use efficiency 113
Physiological alterations in esca-diseased vines and the detection of scytalone and isosclerone in the tiger-striped vine leaves 113
Ecophysiological behaviour of early-ripening extra-regional grapevine cultivars in Tuscany 112
Potential of a Multiparametric Optical Sensor for determining in Situ the Maturity Components of Red and White Vitis vinifera Wine Grapes 112
LA GESTIONE DEL SUOLO 111
Modelling grapevine responses to different training systems 110
Anatomical studies on the collapse of rootedcuttings and grafts in peach. 109
Effects of Zeowine and Compost on leaf functionality and berry composition in Sangiovese grapevines 108
Interazione suolo-portainnesto in situazione di stress idrico in piante di vite coltivate in vaso 107
Morphological and ecophysiological traits of kiwifruit plantlets (Actinidia deliciosa) under elevated CO2 106
Leaf Eco-Physiological Profile and Berries Technological Traits on Potted Vitis vinifera L. cv Pinot Noir Subordinated to Zeolite Treatments under Drought Stress 106
Physiological responses to different irrigation regimes of shade trees grown in container 102
Studio dell'efficienza della chioma per il miglioramento della qualità su Cabernet Sauvignon 101
Uso di biostimolanti naturali per il miglioramento qualitativo delle produzioni viticole 99
MISURE DELLA FOTOSINTESI SU PIANTA INTERA: DUE CASI DI STUDIO. 98
Valorizzazione dei sottoprodotti della filiera viti-enologica: uso del biodigestato per migliorare l'efficienza del vigneto 97
Attuali conoscenze sui funghi micorrizici con particolare riferimento alla propagazione per talea 97
Impact of natural zeolite on chemical and biochemical properties of vineyard soils 95
EFFECT OF SOME MANAGEMENT TECHNIQUES ON THE GRAPE DRYING PROCESS OF MOSCATELLO DI MONTALCINO GRAPEVINE 95
Modulation of secondary metabolism in Vitis vinifera through A. nodosum extracts: Effects on vine eco-physiology and grape quality 93
Zeolite in Vineyard: Innovative Agriculture Management Against Drought Stress 91
Upscaling leaf gas exchange measurements to the wholegrapevine canopy: an update 90
La gestione dell’interfilare per il miglioramento della qualità delle uve di Merlot 89
Source-sink balance in grapevine as affected by training system 88
TEMPERATURE AND RAINFALL INFLUENCE ON SHOOT LENGTH IN PINOT NOIR, MERLOT AND CABERNET SAUVIGNON VARIETIES 86
Recent developments of research on the factors influencing symptom appearance in esca diseased grapevines in Italy. 85
Misure di fotosintesi su singola foglia e su pianta intera (scaling up) per stimare l’efficienza di utilizzazione dell’acqua 85
Effect of different ground covers on berry and must characteristics of sangiovese winegrape in the Brunello di Montalcino area 83
Effects of soil management on physiological, vegetative and reproductive characteristics of Sangiovese grapevine 81
null 80
Physiological responses to different irrigation regimes for shade trees grown in container 75
The effects of Crop Load on Sangiovese Grapevine 74
The role of prunasin in the "collapse" of rooted peach cuttings 73
Funzionalità fogliare ed efficienza della chioma in Vitis vinifera L 72
Osservazioni sul comportamento vegetativo e produttivo di viti "Sangiovese" e "Trebbiano toscano" allevate a differenti densità di piantagione 70
Influenza esercitata da differenti tecniche colturali sull'attività vegetativa e produttiva di viti della cv "Sangiovese" 68
Valutazione non-distruttiva della maturazione di uve a bacca rossa e bianca mediante un sensore ottico multiparametrico 68
Osservazioni su danni da freddo in alcuni vitigni toscani 66
Effect of different ground covers on berry and musts characteristics of “Sangiovese” wine grape in the “Brunello di Montalcino” area 66
Totale 14.779
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Totale 36.386


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2020/2021544 0 0 0 0 0 101 46 69 81 114 51 82
2021/2022655 41 104 20 50 20 28 26 59 22 40 56 189
2022/20231.738 153 219 86 82 129 298 246 119 198 55 96 57
2023/20241.206 48 100 121 96 59 88 168 217 32 123 97 57
2024/20255.469 232 497 298 616 1.574 808 146 270 299 221 259 249
2025/20263.205 466 803 593 732 570 41 0 0 0 0 0 0
Totale 14.779