DOMIZIO, PAOLA
DOMIZIO, PAOLA
Scienze e Tecnologie Agrarie, Alimentari, Ambientali e Forestali (DAGRI)
1H-NMR, HPSEC-RID, and HPAEC-PAD Characterization of Polysaccharides Extracted by Hydrodynamic Cavitation from Apple and Pomegranate By-Products for Their Valorization: A Focus on Pectin
2024 D'Agostino, Silvia; Cecchi, Lorenzo; Khatib, Mohamad; Domizio, Paola; Zoccatelli, Gianni; Civa, Valentina; Mainente, Federica; Breschi, Carlotta; Ugolini, Tommaso; Meneguzzo, Francesco; Zabini, Federica; Tagliavento, Luca; Mulinacci, Nadia; Zanoni, Bruno
42nd SASEV VIRTUAL CONFERENCE 3-5 November 2020
2020 Domizio Paola
A culture-independent PCR-based method for the detection of Lachancea thermotolerans in wine
2014 Giacomo, Zara; Maurizio, Ciani; Domizio, Paola; Severino, Zara; Marilena, Budroni; Adriana, Carboni; Ilaria, Mannazzu
A methodological approach to assess the effect of organic, biodynamic, and conventional production processes on the intrinsic and perceived quality of a typical wine: The case study of chianti docg
2021 Maioli F.; Picchi M.; Millarini V.; Domizio P.; Scozzafava G.; Zanoni B.; Canuti V.
Addition of Organic Acids to Base Wines: Impacts on the Technological Characteristics and the Foam Quality of Sparkling Wines
2023 Domizio P.; Luciano A.; Marino A.; Picariello L.; Forino M.; Errichiello F.; Blaiotta G.; Moio L.; Gambuti A.
Alcoholic fermentation of Chardonnay grape must by a mixture of Saccharomyces cerevisiae yeast strains: dominance or coexistence?
1999 G. FIA; S. UGOLINI; R. AGNOLETTO; P. DOMIZIO; I. ROSI
Alla ricerca della complessità perduta
2010 P. Domizio; M. Ciani; I. Mannazzu; C. Romani; M. Gobbi; F. Comitini; L. Lencioni
An integrated bioprocess to recover bovine milk oligosaccharides from colostrum whey permeate
2018 Bell, Juliana M. L. N. de Moura; Cohen, Joshua L.; Aquino, Leticia F. M. C. de; Lee, Hyeyoung; Silva, Vitor L. de Melo; Liu, Yan; Domizio, Paola; Barile, Daniela
AZIONE DEI LIEVITI NELL’ABBATTIMENTO DELL’ OCRATOSSINA ADURANTE LA FERMENTAZIONE VINARIA
2006 P. Vignozzi; L. Lencioni; S. Tegli; P. Domizio; M.C. Pozo.
Biodiversità della popolazione di lieviti presente nel corso della fermentazione di mosti di uva "Sangiovese"
2001 I. ROSI; P. DOMIZIO; G. FIA; R. AGNOLETTO
CARATTERIZZAZIONE FISIOLOGICO BIOCHIMICA DI BATTERI MALOLATTICI ISOLATI DA VINI DEL CHIANTI
1990 L. GRANCHI; A. MESSINI; P. DOMIZIO; M. VINCENZINI; R. MATERASSI
CARATTERIZZAZIONE FISIOLOGICO-BIOCHIMICA DI BATTERI MALOLATTICI ISOLATI DA VINI DEL CHIANTI
1990 L. GRANCHI; A. MESSINI; P. DOMIZIO; M. VINCENZINI; R. MATERASSI
Cell Wall Polysaccharides Release during the Alcoholic Fermentation by Schizosaccharomyces pombe
2015 Paola Domizio, Yan Liu, Daniela Barile, and Linda F. Bisson
Cell wall polysaccharides released during the alcoholic fermentation by Schizosaccharomyces pombe and S. japonicus: quantification and characterization
2016 Paola Domizio, Livio Lencioni, Linda Bisson
Cell wall polysaccharides released during the alcoholic fermentation by Schizosaccharomyces pombe and S. japonicus: quantification and characterization
2017 Domizio, Paola; Liu, Y.; Bisson, L. F.; Barile, D.
CELL-RECYCLE BATCH FERMENTATION (CRBF) BY USING IMMOBILIZED CELLS OF FLOCCULENT SACCHAROMYCES CEREVISIAE WINE STRAINS
1996 G. SUZZI; P. ROMANO; L. VANNINI; L. TURBANTI; P. DOMIZIO
Characterization of beta -glucosidase activity in yeasts of oenological origin
1994 Rosi, Iolanda; Vinella, M.; Domizio, Paola
Characterization of esterase activity in wine related yeast
1997 I. ROSI; P. DOMIZIO; G. FIA
Characterization of potential spoilage wine yeasts and their possible use in winemaking process
2009 Domizio P.; Romani C.; Comitini F.; Gobbi M.; Ciani M.; Lencioni L.; Mannazzu I.
Chemical and sensory characteristics of Sangiovese wines obtained by Saccharomyces cerevisiae and Schizosaccharomyces japonicus mixed culture fermentations
2019 Lorenzo Portaro, Jonathan Rinaldi, Valentina Canuti, Valentina Millarini, Monica Picchi, Livio Lencioni, Paola Domizio