RicercaInizia una nuova ricerca
NOTA: è possibile cercare una corrispondenza esatta usando i doppi apici, ad es: "evoluzione della specie". Qualora si cerchi un identificativo, è consigliabile cercarlo in due modi differenti: tra apici con caratteri speciali es: "978-94-6366-274" oppure senza caratteri speciali solo come sequenza numerica: es 978946366274.
Selection of lactic acid bacteria to be used as sourdough starter cultures: the technological performances of Lactobacillus rossiae.
2011 M. Venturi; S. Guerrini; C. Lami; M. Vincenzini
Microbial stability of a traditional sourdough bearing dominant populations in potential competition each other.
2011 M. Venturi; S. Guerrini; M. Vincenzini
La biodiversità inter- ed intra-specifica dei lieviti nella fermentazione spontanea dei mosti d’uva.
2011 M. Vincenzini
VARIABILITY OF TYROSOL, HYDROXYTYROSOL AND TRYPTOPHOL CONCENTRATIONS IN WINES OBTAINED FROM SANGIOVESE GRAPES FOR BRUNELLO DI MONTALCINO WINE PRODUCTION, VINTAGE 2011
2012 ROMBOLI Y.; MANGANI S.; BUSCIONI G.; VINCENZINI M.
IDENTIFICATION AND ENUMERATION OF THE YEAST POPULATIONS OCCURRING IN THE EXTRACTION PROCESS OF EXTRA VIRGIN OLIVE OIL PRODUCED IN TUSCANY
2012 MARI E.; GUERRINI S.; MANCINI O.; VINCENZINI M.
INVESTIGATION ON THE PERFORMANCE OF LACTOBACILLUS ROSSIAE AND LACTOBACILLUS SANFRANCISCENSIS IN UNPROOFED FROZEN SOURDOUGHS
2012 VENTURI M.; GUERRINI S.; PARISSI N.; VINCENZINI M.
TYPING OF LACTIC ACID BACTERIA ISOLATES FROM ARTISAN FERMENTED SAUSAGES BY COMBINING CONVENTIONAL AND MULTIPLEX RAPD-PCR PROFILES
2012 VENTURI M.; GUERRINI S.; FRILLI C.; VINCENZINI M.
A comparative study on the effectiveness of different molecular techniques in typing of Saccharomyces cerevisiae strains of wine origin
2012 D. Ganucci;L. Granchi; M. Vincenzini
Evidence in laboratory-scale fermentations of the predominance of some Saccharomyces cerevisiae strains isolated from spontaneous commercial vinifications.
2012 D. Ganucci; L. Granchi; M. Vincenzini
TYROSOL, HYDROXYTYROSOL AND TRYPTOPHOL ACCUMULATION IN WINE AS AFFECTED BY MICROBIAL ECOLOGY OF ALCOHOLIC FERMENTATION
2012 ROMBOLI Y.; MANGANI S.; BUSCIONI G.; VINCENZINI M.
Legenda icone
- file ad accesso aperto
- file disponibili sulla rete interna
- file disponibili agli utenti autorizzati
- file disponibili solo agli amministratori
- file sotto embargo
- nessun file disponibile
Opzioni
Scopri
Tipologia
- 4 - Contributo in atti di convegno (Proceedings) 176
- 4 - Contributo in atti di convegno (Proceedings)::4b - Riassunto in atti di congresso 141
- 4 - Contributo in atti di convegno (Proceedings)::4a - Articolo in atti di congresso 35
Data di pubblicazione
- 2010 - 2017 32
- 2000 - 2009 59
- 1990 - 1999 50
- 1980 - 1989 29
- 1977 - 1979 6
Editore
- CNR 4
- OIV 4
- SIMTREA 4
- FEMS 3
- Lombardo Editore 3
- University of Arhnem 3
- Università della Basilicata 3
- Università di BOLOGNA 3
- Infowine Internet Journal of Viticuture and Enology 2
- Simtrea 2
Rivista
- ANNALS OF MICROBIOLOGY 2
- FEMS MICROBIOLOGY LETTERS 1
- GIMMOC 1
- INFOWINE 1
- ITALIAN JOURNAL OF BIOCHEMISTRY 1
- VITIVINICOLTURA 1
Keyword
- Saccharomyces cerevisiae 10
- lactic acid bacteria 5
- OENOCOCCUS OENI 5
- Biodiversity 4
- Oenococcus oeni 4
- SACCHAROMYCES CEREVISIAE 4
- FATTY ACID COMPOSITION 3
- Hydroxytyrosol 3
- spontaneous wine fermentations 3
- Wine 3
Accesso al fulltext
- no fulltext 176