BERTUCCIOLI, MARIO

BERTUCCIOLI, MARIO  

Gestione Sistemi Agrari, Alimentari e Forestali (GESAAF) (attivo dal 01/01/2013 al 31/12/2021)  

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A kinetic study on extraction and transformation phenomena of phenolic compounds during red wine fermentation 2010 Zanoni B.; Siliani S.; Canuti V.; Rosi I.; Bertuccioli M.
A multivariate methodological approach to relate wine to characteristics of grape composition: The case of typicality 2017 Canuti, Valentina; Picchi, Monica; Zanoni, Bruno; Fia, Giovanna; Bertuccioli, Mario
A preliminary approach to predict modelling of extra virgin olive oil stability 2005 B.ZANONI; M.BERTUCCIOLI; P.ROVELLINI; F.MAROTTA; A.MATTEI
A PRELIMINARY STUDY TO MODEL THE EVOLUTION OF PHENOLIC COMPOUNDS DURING RED WIINE FERMENTATION 2007 S. SILIANI; V. CANUTI; M. BERTUCCIOLI; B. ZANONI
A strategy to evaluate the quality profile of grape. The case of Sangiovese clones 2007 V. CANUTI; S. PUCCIONI; A. SILIANI; M. BERTUCCIOLI
A study of the sensory and nutritional quality of virgin olive oil in relation to variety, ripeness and extraction technology. Overview of the three year study and conclusion 1994 M. Bertuccioli
Appropriatezza di nuove linee genetiche per la produzione di prosciutti crudi a DOP in relazione alla specificità sensoriale dei prodotti 2011 C. Dinnella; G. Fia; M. Bertuccioli; E. Monteleone
Aroma analysis of virgin olive oil by head spce (volatiles) and extraction (polyphenols) techniques 1978 G. Montedoro; M. Bertuccioli; F. Anichini
Attività enzimatiche dei lieviti vinari: le proteasi extracellulari 1988 I. Rosi; L. Costamagna; M. Bertuccioli
BEHAVIOR OF 36 STRAINS OF SACCHAROMYCES CEREVISIAE AT 15 °C FERMENTATIONS 2001 I. ROSI; M. BERTUCCIOLI; M. PICCHI; G. FIA
Caratterizazione dei vini di due annate ottenuti dalle uve di nuovi cloni di Sangiovese allevati su cinque aree rappresentative del Chianti Classico 1997 Bertuccioli M.; Ferrari S.; Lencioni L.
Chemical indices for the authentication of varietal wine: the case of vermentino 2011 V. Canuti; M. Salmi; G. Giovani; M. Picchi; M. Bertuccioli
Chemometric investigation of red wine "quality" using instrumental and sensory data. 1989 M. BERTUCCIOLI
Control of wine redox potential by electrochemical applications 2007 M. BERTUCCIOLI; I. ROSI; S. PUCCIONI, V. CANUTI, A. SILIANI, C. SIMONCELLI
Criomacerazione in Toscana: Esperienze sul Sangiovese 2003 S. ZINI; V. CANUTI; A. SILIANI; M. BERTUCCIOLI
Descrizione delle proprietà sensoriali della Vernaccia di San Gimignano: definizione della scheda di prodotto 2008 G. Fia; A. Recchia; M. Picchi; M. Bertuccioli; E. Monteleone
Descrizione sensoriale dell'aroma del vino Vernaccia di San Gimignano 2009 G. Fia; A. Recchia; M. Picchi; M. Bertuccioli; E. Monteleone
Effect of Oenotannin Addition on the Composition of Sangiovese Wines from Grapes with Different Characteristics 2012 V. Canuti; S. Puccioni; G. Giovani; M. Salmi; I. Rosi; M. Bertuccioli
Effect of Organic, Biodynamic, and Conventional Production Processes on the Quality of a Typical Wine 2019 Monica Picchi; Valentina Canuti:; Valentina Millarini; Francesco Maioli; Bruno Zanoni; Mario Bertuccioli
Effect of yeast/bacterium co-inoculum on wine chemical and sensory profile 2011 G. Giovani; I. Rosi; V. Canuti; F. Viviani; M. Bertuccioli