FIA, GIOVANNA

FIA, GIOVANNA  

Scienze e Tecnologie Agrarie, Alimentari, Ambientali e Forestali (DAGRI)  

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Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
A multivariate methodological approach to relate wine to characteristics of grape composition: The case of typicality 2017 Canuti, Valentina; Picchi, Monica; Zanoni, Bruno; Fia, Giovanna; Bertuccioli, Mario
A Naturally Occurring Antioxidant Complex from Unripe Grapes: The Case of Sangiovese (v. Vitis vinifera) 2018 Giovanna Fia, Claudio Gori, Ginevra Bucalossi, Francesca Borghini, Bruno Zanoni
A new technique for exploitation of wine lees 2016 Fia, G.; Zanoni, B.; Gori, C.
Advances in Analytical Techniques for the Determination of Toxic Components, Microelements, Aroma Compounds and Therapeutic Significance 2020 Simona Guerrini; Silvia Mangani; Giovanna Fia; Lisa Granchi
Alcoholic fermentation of Chardonnay grape must by a mixture of Saccharomyces cerevisiae yeast strains: dominance or coexistence? 1999 G. FIA; S. UGOLINI; R. AGNOLETTO; P. DOMIZIO; I. ROSI
Altenative management of lees in the vinification of Sangiovese grape 2014 Giovanna Fia; Claudio Gori
Antioxidant activity and composition of unripe Sangiovese grapes and juice obtained by solid-liquid extraction 2018 G. Bucalossi, G. Fia, C. Gori, B. Zanoni
Appropriatezza di nuove linee genetiche per la produzione di prosciutti crudi a DOP in relazione alla specificità sensoriale dei prodotti 2011 C. Dinnella; G. Fia; M. Bertuccioli; E. Monteleone
Attività beta-glucosidasica ed esterasica di preparazioni enzimatiche commerciali per l'enologia 2011 G. Fia; C. Dinnella; I. Rosi
Attività beta-glucosidasica ed esterasica nel corso della fermentazione di uve bianche 2008 G. FIA; C. CARREGA BERTOLINI; I. ROSI
Attività enzimatiche collaterali di preparazioni pectolitiche per l'enologia 2011 G. Fia; I. Rosi
b-glucosidase and esterase activities of commercial enzyme preparations used in winemaking 2011 G. Fia; C. Dinnella; I. Rosi
BEHAVIOR OF 36 STRAINS OF SACCHAROMYCES CEREVISIAE AT 15 °C FERMENTATIONS 2001 I. ROSI; M. BERTUCCIOLI; M. PICCHI; G. FIA
Beta-glucosidase and esterase activity from Oenococcus oeni: screening and evaluation during malolactic fermentation in harsh condition 2018 Fia, Giovanna; Millarini, Valentina; Granchi, Lisa; Bucalossi, Ginevra; Guerrini, Simona; Zanoni, Bruno; Rosi, Iolanda
Biodiversity of Saccharomyces cerevisiae strains isolated from Sangiovese grapes of Chianti area. 2004 SEBASTIANI F; PINZAUTI F; CASALONE E; I. ROSI; FIA G; POLSINELLI M; BARBERIO C
Biodiversità della popolazione di lieviti presente nel corso della fermentazione di mosti di uva "Sangiovese" 2001 I. ROSI; P. DOMIZIO; G. FIA; R. AGNOLETTO
CARATTERIZZAZIONE DI LIEVITI SACCHAROMYCES E NON- SACCHAROMYCES PER LA PRESENZA DI ALCUNE ATTIVITÀ ENZIMATICHE IDROLITICHE. 2004 I. ROSI; G. FIA; G. GIOVANI; F. CREATINI; F. NANNELLI
Characterisation of Extracts Obtained from Unripe Grapes and Evaluation of Their Potential Protective Effects against Oxidation of Wine Colour in Comparison with Different Oenological Products 2021 Giovanna Fia, Ginevra Bucalossi, Bruno Zanoni
Characterization of esterase activity in wine related yeast 1997 I. ROSI; P. DOMIZIO; G. FIA
Characterization of Oenococcus oeni for the production of b-glucosidase, esterase and protease activity. 2006 I. ROSI; G. FIA; V. MILLARINI; F. NANNELLI