ROSI, IOLANDA

ROSI, IOLANDA  

Gestione Sistemi Agrari, Alimentari e Forestali (GESAAF) (attivo dal 01/01/2013 al 31/12/2021)  

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Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
A comparison between two methods for the recovery of L. monocitogenes in milk powder reference samples 1995 G. Poda; D. Cesaroni; I. Rosi; S. Massa
A kinetic study on extraction and transformation phenomena of phenolic compounds during red wine fermentation 2010 Zanoni B.; Siliani S.; Canuti V.; Rosi I.; Bertuccioli M.
A survey on bacteriological and chemical characteristics in Pecorino cheese manufactured in the Basilicata area (Italy). 1994 S. Massa; M. Caruso; F. Galgano; I. Rosi; M. Sinigaglia
Alcoholic fermentation of Chardonnay grape must by a mixture of Saccharomyces cerevisiae yeast strains: dominance or coexistence? 1999 G. FIA; S. UGOLINI; R. AGNOLETTO; P. DOMIZIO; I. ROSI
APTITUDE OF SELECTED AND WILD STRAINS OF OENOCOCCUS OENI TO INDUCE MFL IN HARSH WINES 2004 F. NANNELLI; F. CREATINI; I. ROSI
Ascorbic acid specific utilization by some yeasts. 1986 L. COSTAMAGNA; I. ROSI; I. GARUCCIO ; O. ARRIGONI
Attitudine di alcuni ceppi selvaggi di Oenococcus oeni a condurre la fermentazione malolattica in vini Sangiovese “difficili”. 2006 I. ROSI; F. NANNELLI; F. CREATINI
Attività beta-glucosidasica ed esterasica di preparazioni enzimatiche commerciali per l'enologia 2011 G. Fia; C. Dinnella; I. Rosi
Attività beta-glucosidasica ed esterasica nel corso della fermentazione di uve bianche 2008 G. FIA; C. CARREGA BERTOLINI; I. ROSI
Attività enzimatiche collaterali di preparazioni pectolitiche per l'enologia 2011 G. Fia; I. Rosi
Attività enzimatiche dei lieviti vinari: le proteasi extracellulari 1988 I. Rosi; L. Costamagna; M. Bertuccioli
b-glucosidase and esterase activities of commercial enzyme preparations used in winemaking 2011 G. Fia; C. Dinnella; I. Rosi
BEHAVIOR OF 36 STRAINS OF SACCHAROMYCES CEREVISIAE AT 15 °C FERMENTATIONS 2001 I. ROSI; M. BERTUCCIOLI; M. PICCHI; G. FIA
Beta-glucosidase and esterase activity from Oenococcus oeni: screening and evaluation during malolactic fermentation in harsh condition 2018 Fia, Giovanna; Millarini, Valentina; Granchi, Lisa; Bucalossi, Ginevra; Guerrini, Simona; Zanoni, Bruno; Rosi, Iolanda
Biodiversity of Saccharomyces cerevisiae strains isolated from Sangiovese grapes of Chianti area. 2004 SEBASTIANI F; PINZAUTI F; CASALONE E; I. ROSI; FIA G; POLSINELLI M; BARBERIO C
Biodiversità della popolazione di lieviti presente nel corso della fermentazione di mosti di uva "Sangiovese" 2001 I. ROSI; P. DOMIZIO; G. FIA; R. AGNOLETTO
Biogenic amine production by Oenococcus oeni during malolactic fermentation of wines obtained using different strains of Saccharomyces cerevisiae 2009 I. ROSI; F. NANNELLI; G. GIOVANI
CARATTERIZZAZIONE DI LIEVITI SACCHAROMYCES E NON- SACCHAROMYCES PER LA PRESENZA DI ALCUNE ATTIVITÀ ENZIMATICHE IDROLITICHE. 2004 I. ROSI; G. FIA; G. GIOVANI; F. CREATINI; F. NANNELLI
Ceppo di lievito da vino autoctono Saccharomyces cerevisiae BLC 83 2003 I. ROSI; POLSINELLI M.
Characterization of beta -glucosidase activity in yeasts of oenological origin 1994 Rosi, Iolanda; Vinella, M.; Domizio, Paola