ROMANI, CRISTINA

ROMANI, CRISTINA  

Scienze Produzioni Agroalimentari e dell'Ambiente (DISPAA)  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 27 (tempo di esecuzione: 0.02 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
Alla ricerca della complessità perduta 2010 P. Domizio; M. Ciani; I. Mannazzu; C. Romani; M. Gobbi; F. Comitini; L. Lencioni
Caracterization of Listeria nonocytogenes isolates fron human listeriosis cases in Italy 2009 C.MAMMINA; A.ALEO; C.ROMANI; N.PELLISSIER; P.NICOLETTI; P.PECILE; A.NASTASI; M.PONTELLO
Characterization of potential spoilage wine yeasts and their possible use in winemaking process 2009 Domizio P.; Romani C.; Comitini F.; Gobbi M.; Ciani M.; Lencioni L.; Mannazzu I.
Chemical composition and organoleptic characters of Vinsanto wine obtained by the use of different Saccharomyces strains. 2009 L. Lencioni; C. Romani; P. Domizio
Cluster of cases of Salmonella enterica serotype Rissen infection in a general hospital, Italy,2007. 2010 T.BOSCHI; D.AQUILINI; R.DEGL'INNOCENTI; A.ALEO; C.ROMANI; P. NICOLETTI; M.I.BUONOMINI; P.MARCONI; S.BILEI; C.MAMMINA; A.NASTASI
Comportamento fermentativo di starter misti Saccharomyces / kluyeromices e Saccharomyces / Zygosaccharomyces in prove di cantina 2011 Romani C.; Domizio P.; Lencioni L.; Di Blasi S.; Gobbi M; Comitini F.; Mannazzu I.; Ciani M.
Controlled mixed fermentation at winery scale using Zygotorulaspora florentina and Saccharomyces cerevisiae 2016 Lencioni, Livio; Romani, Cristina; Gobbi, Mirko; Comitini, Francesca; Ciani, Maurizio; Domizio, Paola
Evaluation of a modified single-enzyme amplified fragment length polymorphism (SE-AFLP)technique for subtyping Salmonella enterica serotype Enteritidis 2007 G. GIAMMANCO; C. MAMMINA; C. ROMANI; I. LUZZI; A.M. DIONISI; A. NASTASI
Evaluation of the Anti-Listeria activity of indigenous lactic acid bacteria in liver paté. 2012 Romani C.; Granchi L.;Romani M.; Dufour C.; Colombo S.
Impiego di lieviti non-Saccharomyces come starter nella produzione del Vin Santo. Risultati preliminari 2011 Romani C.; Domizio P.; Lencioni L.; Ciani M.; Zulian C.
Improvement of wine quality by using non-Saccharomyces yeasts in mixed culture with S. cerevisiae 2009 Domizio P.; Lencioni L.; Romani C.; Ciani M.; Comitini F.; Landolfo S.; Mannazzu I.
Influenza della temperatura nelle fermentazioni multi starter controllate 2011 Gobbi M.; Comitini F.; Romani C.; Domizio P.; Lencioni L.; Mannazzu I.; Ciani M.
Influenza delle modalità di inoculo sulle fermentazioni miste controllate con lieviti Saccharomyces e non-Saccharomyces 2011 Oro L.; Gobbi M.; Comitini F.; Domizio P.; Lencioni L.; Romani C.; Mannazzu I.; Ciani M.
Inoculo di starter misti Saccharomyces cerevisiae/non-Saccharomyces per il miglioramento della qualità dei vini 2012 Domizio P.; Romani C. ; Comitini F. ; Gobbi M.; Lencioni L.; Mannazzu I.; Ciani M.
Microvinificazioni con inoculi multi starter di lieviti non-Saccharomyces / Saccharomyces 2011 Romani C.; Domizio P.; Lencioni L.; Biondi Bartolini A.; Gobbi M; Mannazzu I.; Ciani M.
Miglioramento della qualita' dei vini mediante l'impiego di inoculi misti 2012 Domizio P.; L. Lencioni; C. Romani; M. Ciani; F. Comitini; M. Gobbi; I. Mannazzu.
Non-Saccharomyces yeasts in controlled mixed culture fermentation in winemaking: the role of metabolic interactions 2010 M. Gobbi; F. Comitini; P. Domizio; C. Romani; L. Lencioni; I. Mannazzu; M. Ciani
Outlining a future for non-Saccharomyces yeasts: Selection of putative spoilage wine strains to be used in association with Saccharomyces cerevisiae for grape juice fermentation 2011 Domizio, Paola; Romani, Cristina; Lencioni, Livio; Comitini, F.; Gobbi, M:; Mannazzu, I; Ciani, M.
Piccoli frutti, antiossidanti e salute umana 2016 Giordani, Edgardo; Romani, Cristina; Nin, Stefania; del Bubba, Massimo; Ancillotti, Claudia
Pilot Scale Fermentations of Sangiovese: An Overview on the Impact of Saccharomyces and Non-Saccharomyces Wine Yeasts 2020 Cristina Romani; LIVIO LENCIONI; Alessandra Biondi Bartolini; Maurizio Ciani; Ilaria Mannazzu; Paola Domizio