GIOVANI, GIOVANNA
GIOVANI, GIOVANNA
BIOTECNOLOGIE AGRARIE (attivo dal 01/01/2000 al 31/12/2012)
Biogenic amine production by Oenococcus oeni during malolactic fermentation of wines obtained using different strains of Saccharomyces cerevisiae
2009 I. ROSI; F. NANNELLI; G. GIOVANI
CARATTERIZZAZIONE DI LIEVITI SACCHAROMYCES E NON- SACCHAROMYCES PER LA PRESENZA DI ALCUNE ATTIVITÀ ENZIMATICHE IDROLITICHE.
2004 I. ROSI; G. FIA; G. GIOVANI; F. CREATINI; F. NANNELLI
Chemical indices for the authentication of varietal wine: the case of vermentino
2011 V. Canuti; M. Salmi; G. Giovani; M. Picchi; M. Bertuccioli
EFFECT OF SOME WINEMAKING VARIABLES ON THE PRODUCTION OF EXOPOLYSACCHARIDES BY SACCHAROMYCES CEREVISIAE
2003 I. ROSI; G. GIOVANI
Effect of yeast strain and fermentation conditions on the release of cell wall polysaccharides
2010 Giovani, Giovanna; Canuti, Valentina; Rosi, Iolanda
Effect of yeast/bacterium co-inoculum on wine chemical and sensory profile
2011 G. Giovani; I. Rosi; V. Canuti; F. Viviani; M. Bertuccioli
Effects of electric micro-current on wine characteristics
2009 M. BERTUCCIOLI; I. ROSI; S. PUCCIONI; G. GIOVANI ; V. CANUTI
Effetto di dosi diverse e del momento diverso di inoculo di un ceppo di Saccharomyces cerevisiae sul profilo microbiologico e chimico di un vino Sangiovese
2006 G. GIOVANI; S. PUCCIONI; V. MILLARINI; I. ROSI
I processi di vinificazione: la fermentazione alcolica
2007 I. Rosi; G. Giovani
IMPORTANZA DELLA COMPONENTE MINERALE DEI MOSTI SULLA FERMENTAZIONE ALCOLICA
2005 I. ROSI; F. CREATINI; G. GIOVANI
Influenza della macerazione prefermentativa a freddo sul quadro microbiologico di mosti di uve Sangiovese
2006 G. GIOVANI; F. NANNELLI; I. ROSI
PROPIETÀ NON CONVENZIONALI DEI LIEVITI VINARI
2005 I. ROSI; G. FIA; G. GIOVANI
Quantification and characterization of cell wall polysaccharides released by non-Saccharomyces yeast strains during alcoholic fermentation
2012 Giovanna Giovani; Iolanda Rosi; Mario Bertuccioli
Release of cell wall polysaccharides from Saccharomyces cerevisiae thermosensitive autolytic mutants during alcoholic fermentation.
2007 G. GIOVANI; I. ROSI
Strategia di selezione di nuovi ceppi autoctoni di Saccharomyces cerevisiae: caso studio Sangiovese dell’area del Chianti.
2006 I. ROSI; M. POLSINELLI; G. FIA; G. GIOVANI; C. BARBERIO
STUDY OF BETA-GLUCOSIDASE PRODUCTION BY WINE-RELATED YEASTS DURING ALCOHOLIC FERMENTATION. A NEW RAPID FLUORIMETRIC METHOD TO DETERMINE ENZYMATIC ACTIVITY
2005 G. FIA; G. GIOVANI; I. ROSI
Variation in polysaccharide release by three strains of Saccharomyces cerevisiae under different fermentation conditions
2007 G. GIOVANI; F. NANNELLI; I. ROSI