MARI, ELEONORA

MARI, ELEONORA  

Scienze e Tecnologie Agrarie, Alimentari, Ambientali e Forestali (DAGRI)  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 24 (tempo di esecuzione: 0.016 secondi).
Titolo Data di pubblicazione Autore(i) File
A survey on yeast species occurring in the olive oil extraction process 2015 Lisa Granchi, Eleonora Mari, Simona Guerrini, Massimo Vincenzini
Characterization of the microbial community in ripened Pecorino Toscano cheese affected by pink discoloration 2022 Daghio, Matteo; Pini, Francesco; Espinoza-Tofalos, Anna; Conte, Giuseppe; Mari, Eleonora; Giannerini, Fabiola; Giovannetti, Luciana; Buccioni, Arianna; Franzetti, Andrea; Granchi, Lisa; Mele, Marcello; Rampazzo, Giulia; Gazzotti, Teresa; Zironi, Elisa; Viti, Carlo
Development of a Machine for the Production of Liquid Wine Yeast to Induce Grape Juice Fermentations 2018 Guerrini, S.; Parenti, A; Angeloni, G; Masella, P; Barbato, D; Mari, E; Romboli, Y; Buscioni, G; Mangani, S; Guerrini, S; Granchi, L
Effect of Saccharomyces cerevisiae and Starmerella bacillaris on flavonol composition of Sangiovese wines. 2017 Buscioni G., Galardi M., Mangani S, Mari E., Romboli Y., Granchi L.
Enumeration and rapid identification of yeasts during extraction processes of extra virgin olive oil in Tuscany 2016 Mari E.; Guerrini S.; Granchi L.; Vincenzini M.
Enzymatic capabilities of oil-born yeasts and their impact on olive oil quality during its storage 2015 Lisa Granchi, Eleonora Mari, Simona Guerrini, Massimo Vincenzini
Extra Virgin Olive Oil Quality as Affected by Yeast Species Occurring in the Extraction Process 2019 Simona Guerrini, Eleonora Mari, Damiano Barbato, Lisa Granchi
Extra virgin olive oil: microbial ecology of the extractive processes and its effect on the aromatic composition of the final products 2012 S. Trapani; S. Guerrini; E. Mari; M. Migliorini; C. Cherubini; G. Gianni; B. Zanoni; M. Vincenzini
Gamma-aminobutyric acid (GABA) production in fermented milk by lactic acid bacteria isolated from spontaneous raw milk fermentation 2022 Galli V.; Venturi M.; Mari E.; Guerrini S.; Granchi L.
Glutatione: evoluzione del contenuto di un antiossidante naturale durante la fermentazione alcolica spontanea di uve rosse. 2016 Mangani, Silvia; Cerretelli Martina; Buscioni, Giacomo; Mari, Eleonora; Guerrini, Simona; Granchi, Lisa; Vincenzini, Massimo
IDENTIFICATION AND ENUMERATION OF THE YEAST POPULATIONS OCCURRING IN THE EXTRACTION PROCESS OF EXTRA VIRGIN OLIVE OIL PRODUCED IN TUSCANY 2012 MARI E.; GUERRINI S.; MANCINI O.; VINCENZINI M.
Indigenous Aureobasidium pullulans Strains as Biocontrol Agents of Botrytis cinerea on Grape Berries 2021 Galli, Viola; Romboli, Yuri; Barbato, Damiano; Mari, Eleonora; Venturi, Manuel; Guerrini, Simona; Granchi, Lisa
Investigation on microbiology of olive oil extraction process 2015 Guerrini, S.; Mari, E.; Migliorini, M.; Cherubini, C.; Trapani, S.; Zanoni, B.; Vincenzini, M.
Investigation on microbiota of extra virgin olive oil extraction process 2016 Mari, Eleonora
MANUALE DELLE BUONE PRATICHE. Birra Agricola Toscana: Qualità e diversificazione per le sfide del futuro 2022 Silvio menghini, Veronica Alampi Sottini, Bruno Fabbri, Fabio Raddi, Caterina Dinnella, Lapo Pierguidi, Lisa Granchi, Eleonora Mari
Prove di utilizzo di un estratto di uva immatura in alternativa alla solforosa per la maturazione in legno di un vino Sangiovese 2022 Giovanna Fia, Lisa Granchi, Cristina Proserpio, Silvio menghini, Ella Pagliarini, Valentina Millarini, Eleonora Mari
Quercetina in uve e vini Sangiovese: effetto della defogliazione precoce e dei lieviti coinvolti nella fermentazione alcolica 2018 Romboli Y., Galardi M., Buscioni G, Mangani S., Mari E., Granchi L,. Vincenzini M.
Quercetina in uve e vini Sangiovese: effetto della defogliazione precoce e dei lieviti coinvolti nella fermentazione alcolica 2017 Romboli Y., Galardi M., Buscioni G, Mangani S., Mari E., Granchi L.
Rapid Detection of Brettanomyces bruxellensis in Wine by Polychromatic Flow Cytometry 2022 De Bellis, Domenico; Di Stefano, Alessio; Simeone, Pasquale; Catitti, Giulia; Vespa, Simone; Patruno, Antonia; Marchisio, Marco; Mari, Eleonora; Granchi, Lisa; Viti, Carlo; Chiacchiaretta, Piero; Cichelli, Angelo; Tofalo, Rosanna; Lanuti, Paola
Replacement of SO2 with an Unripe Grape Extract and Chitosan during Oak Aging: Case Study of a Sangiovese Wine 2023 Giovanna Fia, Silvio Menghini, Eleonora Mari, Cristina Proserpio, Ella Pagliarini, Lisa Granchi,