MARI, ELEONORA
MARI, ELEONORA
Scienze e Tecnologie Agrarie, Alimentari, Ambientali e Forestali (DAGRI)
A survey on yeast species occurring in the olive oil extraction process
2015 Lisa Granchi, Eleonora Mari, Simona Guerrini, Massimo Vincenzini
Characterization of the microbial community in ripened Pecorino Toscano cheese affected by pink discoloration
2022 Daghio, Matteo; Pini, Francesco; Espinoza-Tofalos, Anna; Conte, Giuseppe; Mari, Eleonora; Giannerini, Fabiola; Giovannetti, Luciana; Buccioni, Arianna; Franzetti, Andrea; Granchi, Lisa; Mele, Marcello; Rampazzo, Giulia; Gazzotti, Teresa; Zironi, Elisa; Viti, Carlo
Development of a Machine for the Production of Liquid Wine Yeast to Induce Grape Juice Fermentations
2018 Guerrini, S.; Parenti, A; Angeloni, G; Masella, P; Barbato, D; Mari, E; Romboli, Y; Buscioni, G; Mangani, S; Guerrini, S; Granchi, L
Effect of Saccharomyces cerevisiae and Starmerella bacillaris on flavonol composition of Sangiovese wines.
2017 Buscioni G., Galardi M., Mangani S, Mari E., Romboli Y., Granchi L.
Enumeration and rapid identification of yeasts during extraction processes of extra virgin olive oil in Tuscany
2016 Mari E.; Guerrini S.; Granchi L.; Vincenzini M.
Enzymatic capabilities of oil-born yeasts and their impact on olive oil quality during its storage
2015 Lisa Granchi, Eleonora Mari, Simona Guerrini, Massimo Vincenzini
Extra Virgin Olive Oil Quality as Affected by Yeast Species Occurring in the Extraction Process
2019 Simona Guerrini, Eleonora Mari, Damiano Barbato, Lisa Granchi
Extra virgin olive oil: microbial ecology of the extractive processes and its effect on the aromatic composition of the final products
2012 S. Trapani; S. Guerrini; E. Mari; M. Migliorini; C. Cherubini; G. Gianni; B. Zanoni; M. Vincenzini
Gamma-aminobutyric acid (GABA) production in fermented milk by lactic acid bacteria isolated from spontaneous raw milk fermentation
2022 Galli V.; Venturi M.; Mari E.; Guerrini S.; Granchi L.
Glutatione: evoluzione del contenuto di un antiossidante naturale durante la fermentazione alcolica spontanea di uve rosse.
2016 Mangani, Silvia; Cerretelli Martina; Buscioni, Giacomo; Mari, Eleonora; Guerrini, Simona; Granchi, Lisa; Vincenzini, Massimo
IDENTIFICATION AND ENUMERATION OF THE YEAST POPULATIONS OCCURRING IN THE EXTRACTION PROCESS OF EXTRA VIRGIN OLIVE OIL PRODUCED IN TUSCANY
2012 MARI E.; GUERRINI S.; MANCINI O.; VINCENZINI M.
Indigenous Aureobasidium pullulans Strains as Biocontrol Agents of Botrytis cinerea on Grape Berries
2021 Galli, Viola; Romboli, Yuri; Barbato, Damiano; Mari, Eleonora; Venturi, Manuel; Guerrini, Simona; Granchi, Lisa
Investigation on microbiology of olive oil extraction process
2015 Guerrini, S.; Mari, E.; Migliorini, M.; Cherubini, C.; Trapani, S.; Zanoni, B.; Vincenzini, M.
Investigation on microbiota of extra virgin olive oil extraction process
2016 Mari, Eleonora
MANUALE DELLE BUONE PRATICHE. Birra Agricola Toscana: Qualità e diversificazione per le sfide del futuro
2022 Silvio menghini, Veronica Alampi Sottini, Bruno Fabbri, Fabio Raddi, Caterina Dinnella, Lapo Pierguidi, Lisa Granchi, Eleonora Mari
Metschnikowia pulcherrima as biocontrol agent in the production of Vin Santo
2025 Barbato Damiano, Mari Eleonora, Buscioni Giacomo, Granchi Lisa, Guerrini Simona
Microbiota Diversity During Grape Drying and Spontaneous Fermentations of Vin Santo
2025 Damiano Barbato, Viola Galli, Silvia Mangani, Eleonora Mari, Giacomo Buscioni, Lisa Granchi, Simona Guerrini
Prove di utilizzo di un estratto di uva immatura in alternativa alla solforosa per la maturazione in legno di un vino Sangiovese
2022 Giovanna Fia, Lisa Granchi, Cristina Proserpio, Silvio menghini, Ella Pagliarini, Valentina Millarini, Eleonora Mari
Quercetina in uve e vini Sangiovese: effetto della defogliazione precoce e dei lieviti coinvolti nella fermentazione alcolica
2017 Romboli Y., Galardi M., Buscioni G, Mangani S., Mari E., Granchi L.
Quercetina in uve e vini Sangiovese: effetto della defogliazione precoce e dei lieviti coinvolti nella fermentazione alcolica
2018 Romboli Y., Galardi M., Buscioni G, Mangani S., Mari E., Granchi L,. Vincenzini M.