MANCINI, MARCO
 Distribuzione geografica
Continente #
NA - Nord America 6.098
EU - Europa 4.835
AS - Asia 2.720
SA - Sud America 386
AF - Africa 76
OC - Oceania 52
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 3
Totale 14.170
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 6.031
RU - Federazione Russa 1.584
IT - Italia 1.294
SG - Singapore 819
CN - Cina 641
HK - Hong Kong 518
PL - Polonia 509
IE - Irlanda 426
SE - Svezia 365
BR - Brasile 309
KR - Corea 292
DE - Germania 176
IN - India 123
VN - Vietnam 120
GB - Regno Unito 96
FR - Francia 93
FI - Finlandia 82
UA - Ucraina 76
JO - Giordania 52
AU - Australia 51
CA - Canada 45
ID - Indonesia 30
CH - Svizzera 28
TR - Turchia 28
AR - Argentina 27
NL - Olanda 27
JP - Giappone 24
BE - Belgio 19
ES - Italia 19
MX - Messico 17
ZA - Sudafrica 17
IQ - Iraq 14
BD - Bangladesh 13
EG - Egitto 11
NG - Nigeria 10
PY - Paraguay 10
CO - Colombia 9
CZ - Repubblica Ceca 9
EC - Ecuador 9
UZ - Uzbekistan 8
CI - Costa d'Avorio 7
PE - Perù 7
SA - Arabia Saudita 7
KE - Kenya 6
MA - Marocco 6
VE - Venezuela 6
RS - Serbia 5
AT - Austria 4
BG - Bulgaria 4
CL - Cile 4
GR - Grecia 4
RO - Romania 4
BH - Bahrain 3
EU - Europa 3
KG - Kirghizistan 3
SC - Seychelles 3
TW - Taiwan 3
UY - Uruguay 3
AE - Emirati Arabi Uniti 2
AL - Albania 2
CD - Congo 2
DZ - Algeria 2
GH - Ghana 2
HU - Ungheria 2
IL - Israele 2
IR - Iran 2
LA - Repubblica Popolare Democratica del Laos 2
LB - Libano 2
LV - Lettonia 2
MY - Malesia 2
NP - Nepal 2
PS - Palestinian Territory 2
RW - Ruanda 2
TN - Tunisia 2
AZ - Azerbaigian 1
BJ - Benin 1
BO - Bolivia 1
BW - Botswana 1
BY - Bielorussia 1
CR - Costa Rica 1
DK - Danimarca 1
ET - Etiopia 1
GE - Georgia 1
GF - Guiana Francese 1
HR - Croazia 1
JM - Giamaica 1
LK - Sri Lanka 1
LT - Lituania 1
LY - Libia 1
ML - Mali 1
NI - Nicaragua 1
NZ - Nuova Zelanda 1
OM - Oman 1
PH - Filippine 1
PK - Pakistan 1
PT - Portogallo 1
SN - Senegal 1
SV - El Salvador 1
TT - Trinidad e Tobago 1
Totale 14.170
Città #
Santa Clara 1.794
Ashburn 535
Singapore 508
Warsaw 493
Chandler 460
Hong Kong 435
Dublin 425
Fairfield 309
Florence 292
Seoul 292
Beijing 235
Woodbridge 214
Houston 146
Wilmington 139
Milan 138
Cambridge 133
Buffalo 127
Seattle 126
Hefei 121
Princeton 112
Jacksonville 110
Ann Arbor 103
Dallas 95
Boston 83
Los Angeles 82
Mumbai 80
Rome 80
Boardman 61
Moscow 56
Clifton 55
Lawrence 55
New York 52
Altamura 49
Melbourne 48
Munich 48
Kent 40
Medford 39
Ho Chi Minh City 32
Naples 28
Scandicci 28
Shanghai 27
Toronto 26
The Dalles 25
London 24
São Paulo 24
Hanoi 23
Bremen 22
San Diego 21
Jakarta 19
Norwalk 19
Council Bluffs 18
Falls Church 18
Izmir 18
Bern 17
Brussels 17
Hillsboro 17
Tokyo 17
Bari 16
Bologna 16
Turku 15
Andover 14
Chicago 14
Redondo Beach 14
Dong Ket 12
Paris 11
Prato 11
Pune 11
Turin 11
Barcelona 10
Bengaluru 10
Curitiba 10
Helsinki 10
Rio de Janeiro 10
Brescia 9
Chennai 9
Guangzhou 9
Johannesburg 9
Stockholm 9
Yubileyny 9
Davis 8
Frankfurt am Main 8
Montreal 8
Pisa 8
Port Harcourt 8
Redwood City 8
Tashkent 8
Abidjan 7
Atlanta 7
Belo Horizonte 7
Denver 7
Manchester 7
Padova 7
West Jordan 7
Amman 6
Asunción 6
Brooklyn 6
Cerreto Guidi 6
Frankfurt Am Main 6
Giugliano in Campania 6
Lappeenranta 6
Totale 9.006
Nome #
Acqua, agricoltura e cambiamenti climatici 314
La climatologia 281
Valorizzazione del Sangiovese attraverso lo studio dei rapporti tra ambiente e vitigno a scala aziendale: l'esempio della Fattoria Poggio Casciano 261
Modelling durum wheat (Triticum turgidum L. var. durum) grain protein concentration 256
A simplified index for an early estimation of durum wheat yield in Tuscany (Central Italy) 240
APPAGO project: innovative management techniques for hilly olive orchards 234
Adopting precision agriculture to improve the cultivation of old wheat varieties in Tuscany (Italy) 213
Analisi dell’impatto dei cambiamenti climatici sulla qualità del Brunello di Montalcino 206
ANALYSIS OF INTERPOLATION METHODS APPLIED AT DIFFERENT SPATIAL SCALES. 198
Integrating Sentinel-2 Imagery with AquaCrop for Dynamic Assessment of Tomato Water Requirements in Southern Italy 196
Integrating Agronomic Knowledge into Precision Agriculture 196
Analisi degli impatti della variabilità climatica sul Sangiovese 194
Cambiamenti nelle proprietà fisiche e idrologiche del suolo dovuti all’applicazione del minimum tillage ed effetti sulla crescita e sviluppo di Nicotiana tabacum 178
Does the use of digestate to replace mineral fertilizers have less emissions of N2O and NH3? 175
Aspetti agroclimatici della zonazione della Fattoria Poggio Casciano, Bagno a Ripoli (Firenze). 173
Role of climate on grape characteristics of ‘Moscato bianco’ in Piemonte (Italy) 167
EFFECT OF AIR TEMPERATURE ON OLIVE PHENOLOGY: PRELIMINARY RESULTS OBSERVED IN VAL D’ORCIA. [EFFETTO DELLA TEMPERATURA DELL’ARIA SULLA FENOLOGIA DELL’OLIVO: PRIMI RISULTATI OSSERVATI IN VAL D’ORCIA] 167
La risorsa acqua di fronte ai cambiamenti climatici 166
Il cambiamento climatico e le prospettive di un'agricoltura moderna 165
La caratterizzazione climatica per la qualità della produzione agricola 163
ANALYSIS OF SPATIAL VARIABILITY OF TEMPERATURE FOR BIOCLIMATIC APPLICATIONS. 162
Effetto dei cambiamenti climatici in atto sulla qualità dei vini 161
Exploiting the capabilities of the Sentinel-2 multi spectral instrument for predicting growing stock volume in forest ecosystems 161
Durum wheat in-field monitoring and early-yield prediction: Assessment of potential use of high resolution satellite imagery in a hilly area of Tuscany, Central Italy 161
Energy and Water Use Related to the Cultivation of Energy Crops: a Case Study in the Tuscany Region 155
Wheat Grain Composition, Dough Rheology and Bread Quality as Affected by Nitrogen and Sulfur Fertilization and Seeding Density 151
Temperature-humidity index monitoring during two summer seasons in dairy cow sheds in Mugello (Tuscany) 148
Sistemi per il monitoraggio e la previsione delle produzioni di frumento duro 148
From water to bioethanol: the impact of climate variability on the water footprint 148
Comparison between organic and conventional farming systems using Life Cycle Assessment (LCA): A case study with an ancient wheat variety 147
Normalized Difference Vegetation Index versus Dark Green Colour Index to estimate nitrogen status on bermudagrass hybrid and tall fescue 146
The AgMIP Coordinated Climate-Crop Modeling Project (C3MP): Methods and protocols. 145
Effect of Site and Phenological Status on the Potato Bacterial Rhizomicrobiota 143
Water and biofuels 143
A sustainability assessment of the greenseeker n management tool: A lysimetric experiment on barley 142
Analysis of grapevine production using some meteorological indices 140
Greenhouse gas and ammonia emissions from soil: the effect of organic matter and fertilisation method 139
COMPARISON BETWEEN OLD AND MODERN WHEAT VARIETIES IN THE CONTEXT OF CLIMATE CHANGE: PRELIMINARY RESULTS FOR A STUDY IN TUSCANY [CONFRONTO TRA VARIETÀ ANTICHE E MODERNE DI FRUMENTO NEL CONTESTO DEL CAMBIAMENTO CLIMATICO: RISULTATI PRELIMINARI DI UNO STUDIO CONDOTTO IN TOSCANA] 139
Effects of Nitrogen plus Sulfur Fertilization and Seeding Density on Yield, Rheological Parameters, and Asparagine Content in Old Varieties of Common Wheat (Triticum aestivum L.) 139
Analisi della produzione potenziale di biocarburanti da colture energetiche in Toscana 138
Risposta di Sorghum Bicolor var. Saccharatum a divesri regimi idrici e alla fertilizzazione con ammendante compostato misto 135
The agroclimatic analysis at farm scale 135
The effects of large-scale atmospheric fields on the cypress pollen season in Tuscany (Central Italy) 135
Analysis of the use of high-resolution satellite imagery to monitor the vegetation of durum wheat in the Val d’Orcia (Tuscany) [Analisi dell'impiego di immagini satellitari ad alta risoluzione per il monitoraggio del frumento duro in Val d'Orcia] 135
Impacts of the NAO on Mediterranean Crop Production 134
Termo-pluviometric Variability of Val d’Orcia Olive Orchards area (Italy) 132
Risposta produttiva di vecchie varietà di frumento a differenti tecniche agronomiche: risultati preliminari 132
Biomass production in hilly areas of central Italy 131
Energy crops for biofuel production: analysis of the potential in Tuscany 129
Pasta ‘Made in Tuscany’: Traceability and sustainability as marketing strategy 127
Le informazioni meteorologiche per la previsione della qualità del frumento duro in Val d'Orcia 126
Productive and biochemical responses of durum wheat to UV filtration 126
Analisi della variabilità spaziale e temporale della temperatura per la caratterizzazione agroclimatica 125
Progetto “Filiera dell’Energia da Biomassa” - Programma di ricerca “Valutazione e promozione dell’impiego delle energie alternative e dei materiali non alimentari nella filiera agroambientale” rientrante nel progetto pilota “Made in Italy 125
Fasi fenologiche e modellizzazione del rischio botritico su vite in ambito aziendale 124
Analysis of Italian wine quality using freely available meteorological information 124
Effects of Nitrogen Fertilization and Plant Density on Proso Millet (Panicum miliaceum L.) Growth and Yield under Mediterranean Pedoclimatic Conditions 123
Ruolo della radiazione ultravioletta sulle caratteristiche vegeto/produttive del frumento duro: impianto sperimentale e risultati preliminari 123
CARBON FOOTPRINT OF A AGROENERGY LOCAL SUPPLY CHAIN IN THE TUSCANY APENNINES (CARBON FOOPRINT DI UNA FILIERA LOCALE AGROENERGETICA NELL’APPENNINO TOSCANO) 123
The influence of climate on durum wheat quality in Tuscany,Central Italy 121
Influence of climate on durum wheat production and use of remote sensing and weather data to predict quality and quantity of harvests 121
Comparison and application of different interpolation methods of climatic variables at micro and macro spatial scale 120
Effect of climate and of agricultural practice on the vegeto-productive response of ancient wheat varieties: preliminary results 118
Growth and development responses of tobacco (Nicotiana tabacum L.) to changes in physical and hydrological soil properties due to minimum tillage 117
INFLUENCE OF THERMAL GRADIENT ON THE DYNAMICS OF GROWTH AND DEVELOPMENT OF EMMER IN GARFAGNANA [INFLUENZA DEL GRADIENTE TERMICO SULLE DINAMICHE DI CRESCITA E SVILUPPO DEL FARRO IN GARFAGNANA] 117
Use Of Radiometric Techniques To Monitor Phenological Response Of Fourteen Ancient Wheat Varieties To Different Agronomic Management: Preliminary Results 116
Analysis of the relationships between climate variability and grapevine phenology of the “Nobile di Montepulciano” wine. 116
Differential Response of Wheat Rhizosphere Bacterial Community to Plant Variety and Fertilization 116
Integration Of Remote Sensing and Crop Modelling for the Assessment of Tomato Water Requirements 115
Sweet sorghum responses to different water input and to compost fertilization controlled under high temperature regime 113
Soil carbon emissions from maize under different fertilization methods in an extremely dry summer in Italy 113
Agronomic techniques for precision management of field crops 113
Sweet sorghum for bioethanol production: Crop responses to different water stress levels 112
Dall’acqua al bioetanolo: l’impatto della variabilità climatica sul "water footprint" 110
Approccio integrato per la difesa dalle gelate dei frutteti in Val di Chiana 110
Il territorio del Chianti Classico 109
Integration of meteo-climatic and remote sensing information for the analysis of durum wheat quality in Val d’Orcia (Tuscany, Italy) 108
Applicazioni ai sistemi colturali erbacei ed ortivi di pieno campo 108
Sviluppo di un sistema agrometeorologico integrato per la gestione del vigneto 108
Integration of remote sensing and crop modeling for the early assessment of durum wheat harvest at the field scale 106
Analysis of remote sensing efficacy for the prediction of wines quality 106
Integrating satellite data with a nitrogen nutrition curve for precision top-dress fertilization of durum wheat 104
Predicting bread quality parameters using remote sensing: a case study in Tuscany region 103
Modello preliminare di simulazione per la quantificazione della radiazione intercettata dal vigneto 101
Understanding the impact of within-field Olsen P variation on common wheat production in Olsen P deficient soils 100
Mediterranean climate patterns and wine quality in North and Central Italy 100
The role of soil organic matter on greenhouse gas emissions from different fertilizers 98
Evaluation of the climatic and genetic effect on technological quality of spelt (Triticum spelta L.): Tuscany case study 97
Carbon management and sequestration for sustainable agriculture and environment 94
Energia da biomassa e sostenibilità ambientale: un caso di studio in Toscana 93
SICOTER - Sistema Informativo per l’ottimizzazione del COmfort Termico nei luoghi di lavoro e la creazione di una filiera per l’uso di Energia Rinnovabile nella provincia di Firenze 89
L’agrometeorologia a supporto delle scelte colturali nelle aziende agricole 84
Risposte del Sorgo Zuccherino all’Ammendante Compostato Misto e Diversi Regimi Idrici 83
Impacts of climate change on Tuscany durum wheat quality 82
Energetic and water cost related to the cultivation of energy crops: a case study in Tuscany region (central Italy) 81
Rilevanza della densità spaziale dei punti di misura della temperatura dell’aria per il calcolo delle sommatorie termiche: principale fattore guida per i modelli fenologici e fitosanitari 76
Indagini territoriali multi-scala in ambito viticolo 74
Effect of solar radiation levels on grapevine leaf polyphenolic content and interaction with plasmopara viticola 74
Relazioni fra campi e indici meteorologici e qualità dei vini nel centro nord Italia 72
Sistema per la realizzazione di una filiera corta per la produzione di energia da biomasse agricole 71
Totale 13.712
Categoria #
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selected - selezionate 0
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Totale 38.692


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2020/2021459 0 0 0 0 0 101 29 44 67 113 48 57
2021/2022716 36 80 22 26 40 18 33 41 38 27 126 229
2022/20231.882 184 237 71 191 142 357 280 79 213 15 51 62
2023/20241.115 59 122 146 80 99 112 69 216 27 64 60 61
2024/20255.121 214 565 295 704 1.417 780 77 315 262 116 175 201
2025/20262.767 454 750 391 482 617 73 0 0 0 0 0 0
Totale 14.331