LENCIONI, LIVIO
 Distribuzione geografica
Continente #
EU - Europa 4.763
NA - Nord America 4.757
AS - Asia 1.010
SA - Sud America 262
OC - Oceania 57
AF - Africa 35
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 2
Totale 10.886
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 4.721
PL - Polonia 1.661
IT - Italia 1.054
RU - Federazione Russa 801
IE - Irlanda 341
SG - Singapore 337
HK - Hong Kong 319
SE - Svezia 295
BR - Brasile 225
CH - Svizzera 165
DE - Germania 135
CN - Cina 105
FI - Finlandia 86
UA - Ucraina 83
TR - Turchia 76
JO - Giordania 57
AU - Australia 52
GB - Regno Unito 47
FR - Francia 42
IN - India 41
VN - Vietnam 27
CA - Canada 22
ID - Indonesia 16
ES - Italia 13
CI - Costa d'Avorio 10
NL - Olanda 10
MX - Messico 9
BO - Bolivia 8
SC - Seychelles 8
VE - Venezuela 7
CL - Cile 6
JP - Giappone 6
RO - Romania 6
UZ - Uzbekistan 6
AR - Argentina 5
BE - Belgio 5
IQ - Iraq 5
MA - Marocco 5
ZA - Sudafrica 5
PE - Perù 4
PT - Portogallo 4
UY - Uruguay 4
BD - Bangladesh 3
BG - Bulgaria 3
EC - Ecuador 3
GR - Grecia 3
NZ - Nuova Zelanda 3
AZ - Azerbaigian 2
EG - Egitto 2
EU - Europa 2
HN - Honduras 2
KE - Kenya 2
KR - Corea 2
PF - Polinesia Francese 2
PK - Pakistan 2
RS - Serbia 2
AL - Albania 1
AM - Armenia 1
CR - Costa Rica 1
CZ - Repubblica Ceca 1
DK - Danimarca 1
DZ - Algeria 1
GE - Georgia 1
HU - Ungheria 1
IR - Iran 1
JM - Giamaica 1
KG - Kirghizistan 1
LK - Sri Lanka 1
MK - Macedonia 1
ML - Mali 1
NO - Norvegia 1
SA - Arabia Saudita 1
SI - Slovenia 1
TN - Tunisia 1
TT - Trinidad e Tobago 1
Totale 10.886
Città #
Santa Clara 2.273
Warsaw 1.661
Dublin 339
Chandler 272
Hong Kong 248
Fairfield 225
Florence 205
Singapore 182
Bern 164
Woodbridge 123
Jacksonville 117
Cambridge 115
Ashburn 114
Wilmington 112
Seattle 96
Princeton 90
Houston 84
Izmir 70
Boardman 55
Melbourne 52
Boston 51
Medford 46
Milan 46
Ann Arbor 45
Lawrence 41
Altamura 39
Beijing 38
Rome 37
Mumbai 32
Moscow 25
Dong Ket 24
Turin 22
Munich 21
Shanghai 18
São Paulo 18
San Diego 17
Jakarta 16
Dearborn 14
Los Angeles 14
Norwalk 11
Parma 11
Siena 11
Toronto 11
Abidjan 10
Bari 10
Falls Church 10
Andover 9
New York 9
Verona 9
Hillsboro 8
Naples 8
Pisa 8
West Jordan 8
Yubileyny 8
Belo Horizonte 7
Bologna 7
Livorno 7
Old Bridge 7
Paris 7
Santa Cruz 7
The Dalles 7
Barcelona 6
Council Bluffs 6
Fortaleza 6
Guadalajara 6
Helsinki 6
Ottawa 6
Perugia 6
Pescara 6
Stockholm 6
Tashkent 6
Brasília 5
Brooklyn 5
Buffalo 5
Cagliari 5
Dallas 5
Kent 5
Laurel 5
Le Bourg 5
Rio de Janeiro 5
Santiago 5
Vicenza 5
Brussels 4
Curitiba 4
Cusco 4
Frankfurt Am Main 4
Goiânia 4
Guangzhou 4
Hefei 4
London 4
Pescia 4
Porto Alegre 4
Prato 4
Renton 4
Venice 4
Abbadia San Salvatore 3
Amman 3
Auburn Hills 3
Bakhchysarai 3
Campinas 3
Totale 7.533
Nome #
Impiego di lieviti non-Saccharomyces come starter nella produzione del Vin Santo. Risultati preliminari 304
AZIONE DEI LIEVITI NELL’ABBATTIMENTO DELL’ OCRATOSSINA ADURANTE LA FERMENTAZIONE VINARIA 292
Chemical profile of white wines produced from ‘Greco bianco’ grape variety in different italian areas by nuclear magnetic resonance (NMR) and conventional physicochemical analyses 279
Characterization of potential spoilage wine yeasts and their possible use in winemaking process 264
Influenza delle modalità di inoculo sulle fermentazioni miste controllate con lieviti Saccharomyces e non-Saccharomyces 252
Schizosaccharomyces japonicus: A Polysaccharide-Overproducing Yeast to Be Used in Winemaking 250
Controlled mixed fermentation at winery scale using Zygotorulaspora florentina and Saccharomyces cerevisiae 247
Influenza della temperatura nelle fermentazioni multi starter controllate 246
Cell wall polysaccharides released during the alcoholic fermentation by Schizosaccharomyces pombe and S. japonicus: quantification and characterization 245
Comportamento fermentativo di starter misti Saccharomyces / kluyeromices e Saccharomyces / Zygosaccharomyces in prove di cantina 242
Vinsanto: influenza dell’inoculo di ceppi diversi di Saccharomyces sulla composizione chimica e sulle caratteristiche organolettiche. 228
Vinsanto: quale inoculo? 225
Microvinificazioni con inoculi multi starter di lieviti non-Saccharomyces / Saccharomyces 224
Utilizzazione di proteine fogliari in prodotti lattiero-caseari 219
La produzione di macromolecole da parte di lieviti appartenenti alla specie Saccharomyces cerevisiae 213
Schizosaccharomyces japonicus: lievito con elevata capacità di rilascio di polisaccaridi - valutazione dell’impatto sulla stabilità proteica dei vini 210
Lachancea thermotolerans and Saccharomyces cerevisiae in simultaneous and sequential co-fermentation: a strategy to enhance acidity and improve the overall quality of wine 200
Detoxificant enzymes in pumpkin grown in polluted ambient air 177
Optimization of virgin olive oil quality in relation to fruit ripening and storage 167
Non-Saccharomyces yeasts in controlled mixed culture fermentation in winemaking: the role of metabolic interactions 157
Inoculo di starter misti Saccharomyces cerevisiae/non-Saccharomyces per il miglioramento della qualità dei vini 155
Pilot Scale Fermentations of Sangiovese: An Overview on the Impact of Saccharomyces and Non-Saccharomyces Wine Yeasts 151
Spontaneous and inoculated yeast populations dynamics and their effect on organoleptic characters of Vinsanto wine under different process conditions. 149
Zygotorulaspora florentina and Starmerella bacillaris in multistarter fermentation with Saccharomyces cerevisiae to reduce volatile acidity of high sugar musts 147
Characterisation of a marketable cheese through the definition of its sensory profile. case study: the grana padano cheese 142
Photosynthesis and metabolic changes in leaves of rapeseed grown under long-term sulfate deprivation 138
Glutathione-ascorbic acid cycle in pumpkin plants grown under polluted air in open-top chambers 135
Effects of continuous SO2 fumigation on SH containing compounds in two wheat cultivars of different sensitivities 132
Evaluation of the Yeast Schizosaccharomyces japonicus for Use in Wine Production 130
l'INFLUENZA DELL'OSSIGENO SUL PROFILO SENSORIALE DEL VINO: L'ESEMPIO DEL VINO DA UVE SANGIOVESE 126
Determinazione di acidi organici e glicerolo in vini bianchi prodotti da vitigno “Greco” in Campania e Calabria: confronto tra metodi nmr e hplc 126
Selected non-Saccharomyces wine yeasts in controlled multistarter fermentations with Saccharomyces cerevisiae 121
Potential spoilage non-Saccharomyces yeasts in mixed cultures with Saccharomyces cerevisiae 119
Outlining a future for non-Saccharomyces yeasts: Selection of putative spoilage wine strains to be used in association with Saccharomyces cerevisiae for grape juice fermentation 118
Alla ricerca della complessità perduta 113
Caratterizzazione fisiologica e molecolare di ceppi di Saccharomyces cerevisiae isolati durante la fermentazione del Vinsanto. 110
Miglioramento della qualita' dei vini mediante l'impiego di inoculi misti 109
Vin Santo 106
Changes in “in vivo” protein synthesis and glutathione methabolism in two wheat cultivars subjected to SO2 105
Polysaccharides and glycerol production by non-Saccharomyces wine yeasts 103
Chemical and sensory characteristics of Sangiovese wines obtained by Saccharomyces cerevisiae and Schizosaccharomyces japonicus mixed culture fermentations 103
Caseificazione di latte di pecora miscelato con succo di erba medica 100
Chemical composition and organoleptic characters of Vinsanto wine obtained by the use of different Saccharomyces strains. 99
Proceedings of the XXIV Workshop on the Developments in the Italian PhD Research on Food Science, Technology and Biotecnology 99
Schizosaccharomyces japonicus/Saccharomyces cerevisiae mixed starter cultures: New perspectives for the improvement of Sangiovese aroma, taste, and color stability 99
Metodo di estrazione per la determinazione degli acidi grassi liberi nel formaggio 98
Caratterizazione dei vini di due annate ottenuti dalle uve di nuovi cloni di Sangiovese allevati su cinque aree rappresentative del Chianti Classico 96
Contributo alla conoscenza dello stato dello zolfo nel terreno 94
Indagini sui sorghi da granella. II) Composizione acidica ed amminoacidica 91
Relazione fra il profilo di qualità del vino ed il comportamento vegeto-produttivo di alcuni cloni di "Sangiovese" allevati in cinque aree del Chianti Classico 89
Optimization of microbiological fermentation parameters for Vinsanto wine production 89
Schizosaccharomyces japonicus: a polysaccharides overproducing yeast to be used in mixed fermentation 84
A kinetic model for evaluation of the ensilage behaviour of alfalfa press-cake 82
Influenza dello zolfo sullo sviluppo delle piante di colza e sulla composizione dell'olio 82
Relazioni tra le tecniche di inerbimento del vigneto e la composizione di uve e di vini "Sangiovese" in due zone del Chianti Classico 80
Coagulation of sheep milk added with alfalfa juice and protein concentrate 80
Improvement of wine quality by using non-Saccharomyces yeasts in mixed culture with S. cerevisiae 79
Il frazionamento umido delle erbe 75
Relazione fra le tecniche di inerbimento e il profilo di qualità del vino 74
Estrazione in macerazione delle componenti fenoliche di uve di Sangiovese relative a diverse tesi sperimentali del Progetto Chianti Classico 2000 74
Functional properties and physical characteristics of sunflower proteins defatted by supercritical CO2 74
Produzione di concentrati proteici fogliari a destinazione umana. 2-Caratterizzazione analitica dei prodotti 73
Effetti della SO2 sul metabolismo dello zolfo in due cvs di grano di differente sensibilità 72
Sheep milk cheese made with the addition of alfalfa leaf protein concentrate: acidity and texture during ripening 70
Nitrogen evolution in scheep cheese extended with defatted sunflower meal 70
The effect of filtered vs non filtered polluted air on detoxificant enzymes in pumpkin plants 69
Indagini sui sorghi da granella. 1) composizione minerale e tannini 69
Caratterizzazione chimica e funzionale di farine disoleate di girasole 69
Frazionamento umido del lupino 68
Esperienze di microssigenazione in vini Sangiovese 68
Sheep milk cheese made with the addition of alfalfa leaf protein concentrate: proteolysis during ripening 66
Vuove tecnologie per l'impiego dei foraggi 65
Gli aminoacidi liberi nel formaggio 64
Effetti della densità e del sesto di impianto sulla composizione delle uve e vini di "Sangiovese" in due zone del Chianti Classico 64
Modificazioni indotte dalla carenza di zolfo sugli scambi gassosi in piante di colza 64
Relationships between grass cover crop in vineyard and Sangiovese grapes and vines composition in two Chianti Classico areas 63
PTC-derivatives: a rapid method for amino-acids determination in Provolone cheese 62
Sunflower proteins in dairy products 61
Evolution of low molecular wight peptides in provolone cheese 60
null 59
Nuove tecnologie per l'impiego dei foraggi 56
Effetti della SO2 su due cvs di grano a diversa sensibilità: aspetti fisiologici e biochimici 56
Ensilage of alfalfa press-cake. A kinetic model for pH, acidity and nitrogen evolution 55
Ensilage of alfalfa press-cake 54
Effetto della filtrazione dell'aria inquinata sul polimorfismo di enzimi detossificanti in piante di zucchino 54
Sheep cheese made with the addition of sunflower meal 54
Preparazione di concentrati proteici fogliari da 'Eichhornia crassipes' 54
Free amino acid content in Provolone cheese 53
Planting density and vine spacing efects on composition of Sangiovese grapes and wines in two Chianti Classico areas 52
null 18
null 17
null 16
null 16
null 15
null 13
null 11
null 11
null 11
null 10
null 10
Totale 10.909
Categoria #
all - tutte 25.402
article - articoli 0
book - libri 0
conference - conferenze 0
curatela - curatele 0
other - altro 0
patent - brevetti 0
selected - selezionate 0
volume - volumi 0
Totale 25.402


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2019/202023 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 23
2020/2021936 90 83 48 100 49 129 47 57 83 127 57 66
2021/2022533 16 83 42 26 23 3 43 38 14 18 95 132
2022/20231.516 137 110 39 84 128 267 207 88 180 34 58 184
2023/2024577 36 71 99 54 25 43 30 69 23 40 45 42
2024/20254.588 111 345 188 471 1.641 1.013 129 222 217 82 106 63
Totale 10.952