MECATTI, MASSIMO
 Distribuzione geografica
Continente #
NA - Nord America 1943
EU - Europa 1554
AS - Asia 134
AF - Africa 13
OC - Oceania 2
SA - Sud America 1
Totale 3647
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 1940
IT - Italia 316
SE - Svezia 263
IE - Irlanda 245
UA - Ucraina 220
DE - Germania 143
PL - Polonia 136
GB - Regno Unito 102
FI - Finlandia 84
TR - Turchia 56
CN - Cina 54
JO - Giordania 19
RU - Federazione Russa 13
SC - Seychelles 12
FR - Francia 11
BE - Belgio 5
NL - Olanda 5
BG - Bulgaria 4
CA - Canada 3
AU - Australia 2
NO - Norvegia 2
RO - Romania 2
VN - Vietnam 2
AT - Austria 1
CH - Svizzera 1
CL - Cile 1
GR - Grecia 1
HK - Hong Kong 1
IL - Israele 1
IN - India 1
TN - Tunisia 1
Totale 3647
Città #
Chandler 383
Jacksonville 318
Dublin 245
Fairfield 158
Warsaw 136
Cambridge 91
Wilmington 88
Princeton 84
Medford 80
Woodbridge 73
Seattle 64
Ashburn 63
Houston 56
Izmir 55
Boardman 47
Beijing 43
Ann Arbor 33
Altamura 26
Florence 23
Lawrence 21
Buffalo 20
Milan 20
Boston 18
San Diego 18
Frankfurt Am Main 11
Norwalk 11
Falls Church 10
San Vittore 8
Verona 8
Nanjing 7
Padova 7
Trieste 7
Auburn Hills 6
Palermo 6
Dearborn 5
Saint Petersburg 5
Salerno 5
Andover 4
Brussels 4
Redwood City 4
Sofia 4
Torino 4
Laurel 3
Migliarino Pisano 3
Napoli 3
Toronto 3
Arconate 2
Arnsberg 2
Bergen 2
Bologna 2
Castello D'argile 2
Castelmassa 2
Dallas 2
Dingley 2
Dong Ket 2
London 2
Lucera 2
Martellago 2
Messina 2
Nereto 2
Rieti 2
Rome 2
San Giovanni Lupatoto 2
Vicenza 2
Amsterdam 1
Borgloon 1
Carbonia 1
Cardano 1
Carrara 1
Casalecchio Di Reno 1
Castelnuovo 1
Central 1
Centro 1
Chiesina Uzzanese 1
Como 1
Fano 1
Fucecchio 1
Galati 1
Gela 1
Gorgo Al Monticano 1
Helsinki 1
Jinan 1
Kunming 1
Laives 1
Lanciano 1
Lausanne 1
Los Angeles 1
Melfi 1
Mountain View 1
Ningbo 1
Noventa 1
Pescara 1
Pistoia 1
Redmond 1
Rimini 1
Roccastrada 1
Sanluri 1
Sant'Oreste 1
Taiyuan 1
Tel Aviv 1
Totale 2363
Nome #
Carta ittica delle acque interne della provincia di Livorno. 181
La tinca: una specie in estinzione in Italia? 103
Physical and organoleptic traits in commercial size bluefin tuna (Thunnus thynnus) reared in floating cage 89
First haematic results for the Sea bass (Dicentrarchus labrax) metabolic profile assessment 85
Morphological, nutritional and safety traits of bluefin tuna (Thunnus thynnus) reared in floating cages 82
Welfare and quality of farmed trout fed high plant protein diets. 2. Innovative killing method effect on stress and quality indicators 81
Contribution to the definition of the metabolic profile in farmed rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) 79
Preliminary approach on early post mortem stress and quality indexes changes in large size bluefin tuna (Thunnus thynnus) 78
The effects of dietary fat and NFE levels on growing European sea bass (Dicentrarchus labrax L.). Growth rate, body and fillet composition, carcass traits and nutrient retention efficiency 73
Evaluation of different methods of stunning/killing sea bass (Dicentrarchus labrax) by tissue stress/quality indicators 73
Quality outline of European sea bass (Dicentrarchus labrax) reared in Italy: shelf life, edible yield, nutritional and dietetic traits. 72
Pescare oggi: la pesca moderna tra bisogno di svago e attività economiche indotte. 71
Comparison among pre-gelatinized starches of different botanical origins used in noble crayfish Astacus astacus diets. 66
Gestione del fiume Sieve e modificazioni ambientali e ittiofaunistiche. Segnalazione del popolamento di persico reale (Perca fluviatilis) 65
Body traits and chemical composition of muscle in the mirror carp (Cyprinus carpio var. specularis) as influenced by age. 65
Effect of total replacement of dietary fish meal by plant protein sources on early post mortem changes in the biochemical and physical parameters of rainbow trout 64
Effect of high-level fish meal replacement by plat proteins in gilthead sea bream (Sparus aurata) on growth and body/fillet quality traits 58
Caratteristiche qualitative dell’ombrina bocca d'oro (Argyrosomus regius) allevata intensivamente con dieta a diverso livello lipidico 58
Caratteristiche corporee di due specie di vongole [Tapes decussatus L. e Tapes semidecussatus (Reeve)] di taglia commerciale. 58
Caratteristiche corporee di Mugil cephalus 55
Accrescimento del siluro (Silurus glanis L.) in provincia di Firenze e proposte di gestione 52
Study on methods to decrease the stress at slaughter in farmed sea bass (Dicentrarchus labrax) 49
Effect of partial substitution of fish meal with plant sources in feed on merchantable and nutritional quality traits of sea bream 47
Comparison of quality traits in refrigerated, frozen and deep frozen sea bass 46
Monitoraggio delle acque interne della provincia di Livorno 45
Effetto delle condizioni di allevamento sulla crescita e la morfologia della tinca 45
The effect of dietary fat and NFE levels on growing European sea bass (Dicentrarchus labrax L.) Carcass traits, fillet moisture, total lipid and fatty acid composition . 45
Evolution de la composition chimique de trois espèces de palourdes (Venus gallina, Tapes decussatus e Tapes semidecussatus) provenant de la Sacca di Goro (Nord de la Mer Adriatique). 45
Comparison of five slaughter methods for European sea bass. Changes of isometric contraction force and pH during the first 24 hours post mortem 44
Determination and estimate of freshness loss in sea bass refrigerated at 4 °C and 1 °C with ice covering. 44
Attempt to identificate a multifactorial index for the evaluation of stress and quality in sea bass 44
Some haematochemical parameters of intensively farmed rainbow trout (Oncorhyncus mykiss) 43
Effect of different methods for stunning/slaughtering sea bass on stress and quality indicators 43
Influence exerted by certain factors during rearing and before slaughter on post mortem characteristics of sea bas 41
Harvesting/slaughtering stress effect on meat quality of reared bluefin tuna (Thunnus thynnus) 41
Effetto della sostituzione totale della farina di pesce con proteine vegetali sugli iniziali cambiamenti post mortem di parametri biochimici e fisici in trote salmonate 41
Morphological characteristics and edible yield of bluefin tuna (Thunnus thynnus). 41
La valutazione della freschezza nell’orata con metodo sensoriale e mediante biosensore. 40
Evoluzione post mortem della contrattura muscolare e delle proprietà dielettriche in trota iridea (Oncorhynchus mykiss) e spigola (Dicentrarchus labrax). 40
Studio comparato sulle proprietà alimentari di spigole allevate in regime di aerazione o iperossigenazione. 39
Composizione aminoacidica in tre specie di vongole provenienti dalla Sacca di Goro. 38
Distribuzione del siluro (Silurus glanis) in Toscana. 37
Variazione dei consumi alimentari di ghiozzo di ruscello (Padogobius nigricans) allevato a differenti temperature. 36
K1 values assessed by biosensor in refrigerated and frozen sea bream, sea bass and Pagrus major x Dentex dentex 36
Distribution and age of European catfish (Silurus glanis L.) in the Arno river, Florence province. 36
Preliminary results on quality and quality changes in reared meagre (Argyrosomus regius): body and fillet traits and freshness changes in refrigerated commercial-size fish 36
Effetto di fattori applicati in allevamento e prima della morte sulle caratteristiche post mortem della spigola 35
Progetto di marcatura di Silurus glanis nel fiume Arno per il monitoraggio dell’accrescimento mediante ricattura. 35
Estimate of post mortem loss of fish freshness with a biosensor system in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) and sea bass (Dicentrarchus labrax) at different storage temperatures. 35
Il muggine: una specie rustica da rivalutare 35
Fish welfare and quality: experimental results for rearing and harvesting practices 35
Progress in evaluation of quality and quality changes of large size reared meagre (Argyrosomus regius). A new candidate species for aquaculture 34
Evoluzione della contrattura muscolare nei pesci misurata con trasduttore elettronico di forze isometriche. 34
Two stage electrical stunning/slaughtering method effects on stress and quality indicators in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) of different size as compared to asphyxia 34
Caratteristiche produttive di pesci di diversa origine (tipo genetico, allevamento o cattura, acque naturali o riscaldate). 34
Relationship among early post mortem stress and quality indexes in large size bluefin tuna (Thunnus thynnus) 33
Preliminary results on body traits and post mortem quality changes in refrigerated Dicentrarchus labrax as influenced by different dissolved oxygen levels in fish culture. 33
Dielectric properties changes in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) and sea bass (Dicentrarchus labrax) at different storage temperature. 32
Final product quality of European sea bass (Dicentrarchus labrax) reared in Italy: sum of experimental results 31
Fecondità di Austropotamobius pallipes a diverse età di allevamento. 31
Evolution morphologique des Téléostéens pendant la croissance. 1. Proposition d'une méthode d'étude. 31
Evaluation of macro-algae consumption in Aplysia fasciata in phyto-treatment ponds of fish farm wastewater. 29
Modificazioni di un indice di freschezza determinato mediante biosensore in trote e spigole mantenute in diverse condizioni di conservazione. 29
Rilevazioni sul contenuto in glicogeno ed in acido lattico e sull’evoluzione della contrazione muscolare isometrica in pesci stressati. 28
Traditional and innovative stunning /slaughtering methods for European sea bass compared by the complex of the assessed behavioural, plasmatic and tissue stress and quality indexes at death and during shelf life. 28
The meagre (Argyrosomus regius), a new candidate species for Mediterranean aquaculture: 2. Freshness involution and flesh dietetic traits in large commercial-size fish 28
Transfaunazioni invasive nel distretto ittiofaunistico tosco-laziale: prove di competizione territoriale e alimentare tra Gobius nigricans e Padogobius martensi. 27
Evaluation de la rigor mortis par différentes méthodes de mesure en fonction de la température de stockage chez le bar et la truite arc-en-ciel. 27
High level of fish meal replacement by plant proteins in gilthead sea bream (Sparus aurata). II Effects on sensory, physical and chemical traits during shelf-life 26
Proposta metodologica per la determinazione della freschezza nei pesci mediante biosensore. 26
Evolution de certains paramètres chimiques et rhéologiques et de la rigidité du muscle de truite arc-en-ciel (Oncorhynchus mykiss) et du bar (Dicentrarchus labrax) pendant les 24 heures suivant a l’abattage. 25
Effects of stocking rate and dietary protein content on growth performance of redclaw (Cherax quadricarinatus). 25
Evolution morphologique des Téléostéens pendant la croissance. 2. Mesures morphométriques du loup (Dicentrarchus labrax) 23
Parametri oggettivi per la valutazione della freschezza nella spigola. 23
Effetto della densità su tinche allevate in impianto a ricircolo. 23
Evoluzione post mortem degli indici di compattezza e resilienza in spigola (Dicentrarchus labrax) e trota iridea (Oncorhynchus mykiss) mantenute a diverse temperature di conservazione. 22
The effect of modified atmosphere packaging in extending quality/shelf life of chilled fillet of European sea bass (Dicentrarchus labrax) and meagre (Argyrosomus regius). Preliminary results 22
Objective parameters for freshness testing in seabass, seabream and rainbow trout. 22
The meagre (Argyrosomus regius), a new candidate species for Mediterranean aquaculture: 1. Morphological, merchantable and nutritional traits in a commercial wide size range 21
Una specie autoctona pregiata da valorizzare: il persico reale (Perca fluviatilis). 16
Evoluzione di alcuni parametri di freschezza del pesce in diverse specie. 16
Evoluzione corporea nelle prime fasi d’ingrasso in Tapes semidecussatus e Tapes decussatus allevate nella laguna di Marano Lagunare (UD). 14
Variazioni della resistenza alla rottura delle valve in Tapes semidecussatus e Tapes decussatus. 13
Totale 3665
Categoria #
all - tutte 6348
article - articoli 0
book - libri 0
conference - conferenze 0
curatela - curatele 0
other - altro 0
patent - brevetti 0
selected - selezionate 0
volume - volumi 0
Totale 6348


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2017/2018147 0000 00 00 5944404
2018/2019374 28862 834 225 92912850
2019/2020585 6362973 3178 3779 3526875
2020/2021598 63138848 389 1459 38783867
2021/2022404 1883118 911 916 107104118
2022/20231142 11910829117 128284 13091 136000
Totale 3665