FIA, GIOVANNA
 Distribuzione geografica
Continente #
EU - Europa 2.864
NA - Nord America 2.629
AS - Asia 504
SA - Sud America 18
AF - Africa 17
OC - Oceania 9
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 1
Totale 6.042
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 2.619
IT - Italia 960
RU - Federazione Russa 418
IE - Irlanda 344
SE - Svezia 272
PL - Polonia 222
CH - Svizzera 160
UA - Ucraina 152
CN - Cina 141
HK - Hong Kong 139
DE - Germania 120
SG - Singapore 90
FI - Finlandia 62
GB - Regno Unito 53
IN - India 47
FR - Francia 41
JO - Giordania 40
ES - Italia 39
TR - Turchia 31
SC - Seychelles 11
CA - Canada 10
AU - Australia 9
BR - Brasile 9
CL - Cile 9
VN - Vietnam 8
NL - Olanda 7
BE - Belgio 6
CI - Costa d'Avorio 3
CY - Cipro 3
HR - Croazia 2
MD - Moldavia 2
MY - Malesia 2
PT - Portogallo 2
ZA - Sudafrica 2
AT - Austria 1
EU - Europa 1
HU - Ungheria 1
IR - Iran 1
JP - Giappone 1
KR - Corea 1
NG - Nigeria 1
Totale 6.042
Città #
Dublin 341
Chandler 329
Fairfield 290
Florence 231
Jacksonville 222
Warsaw 220
Ashburn 170
Bern 157
Woodbridge 146
Cambridge 116
Houston 112
Wilmington 111
Seattle 108
Princeton 89
Buffalo 77
Hong Kong 72
Ann Arbor 62
Boardman 62
Beijing 59
Medford 59
Singapore 57
Boston 42
Altamura 39
Lawrence 38
Mumbai 38
Rome 36
Milan 31
Shanghai 31
Barcelona 23
Izmir 23
Moscow 23
Kent 22
San Diego 18
Los Angeles 16
Naples 13
Siena 13
Bari 11
Norwalk 11
San Miniato 11
Turin 11
Falls Church 10
Frankfurt Am Main 10
Andover 9
Bologna 9
Gallarate 9
Pistoia 9
Santiago 9
Toronto 9
Istanbul 7
Udine 7
Verona 7
Washington 7
Brussels 6
Como 6
Dong Ket 6
Foggia 6
Hillsboro 6
Manchester 6
New York 6
San Fiorano 6
Santa Clara 6
Brescia 5
Camisano Vicentino 5
Castelfiorentino 5
Hangzhou 5
Modena 5
Redwood City 5
Venice 5
West Jordan 5
Auburn Hills 4
Bonn 4
Helsinki 4
Kyiv 4
London 4
Loro Ciuffenna 4
Menlo Park 4
Padova 4
Palermo 4
Poggibonsi 4
Renton 4
Xian 4
Abidjan 3
Adelaide 3
Alpicat 3
Borgolavezzaro 3
Cartigliano 3
Caserta 3
Castelbuono 3
Castiglione della Pescaia 3
Cinisello Balsamo 3
Copertino 3
Farroupilha 3
Fuzhou 3
Gemona 3
Les Montils 3
Massarosa 3
Monreale 3
Nanjing 3
Nora 3
Perugia 3
Totale 3.841
Nome #
La produzione di macromolecole da parte di lieviti appartenenti alla specie Saccharomyces cerevisiae 174
Sensory and chemical profile of a phenolic extract from olive mill waste waters in plant-base food with varied macro-composition 155
L'olio di vinaccioli e la filiera vitivinicola: soluzioni tecniche ed opportunità di mercato 128
Specificità sensoriale di vini Sangiovese prodotti in areali della Toscana 127
Processo di estrazione di antiossidanti da una matrice vegetale (Process for the extraction of antioxidants from plant matrices) 123
A multivariate methodological approach to relate wine to characteristics of grape composition: The case of typicality 122
Beta-glucosidase and esterase activity from Oenococcus oeni: screening and evaluation during malolactic fermentation in harsh condition 121
Wine lees: traditional and potential innovative techniques for their exploitation in winemaking 120
Direct quantitative indices for ripening of olive oil fruits to predict harvest time 118
Evaluation of potential side activities of commercial enzyme preparations used in winemaking 112
Influence of different pH values and inoculation time on the growth and malolactic activity of a strain of Oenococcus oeni. 100
Genetic and biochemical characterization of Saccharomyces cerevisiae mutants resistant to trifluoroleucine. 98
Prediction of grape polyphenol astringency by means of a fluorimetric micro-plate assay 97
Vernaccia di San Gimignano. Idoneità e identità di un vitigno autoctono: dal profilo sensoriale alla gestione del processo produttivo. 96
DNA fingerprinting by random amplified polymorphic DNA and restriction fragment length polymorphism is useful for yeast typing. 95
A Naturally Occurring Antioxidant Complex from Unripe Grapes: The Case of Sangiovese (v. Vitis vinifera) 95
Physical, Chemical and Biological Characterization of Veiled Extra Virgin Olive Oil Turbidity for Degradation Risk Assessment 95
Biodiversity of Saccharomyces cerevisiae strains isolated from Sangiovese grapes of Chianti area. 95
Side activities of commercial enzyme preparations and their influence on the hydroxycinnamic acids, volatile compounds and nitrogenous components of white wine 95
Nuove tecniche per la valorizzazione della vinaccia e della feccia di vinificazione 94
b-glucosidase and esterase activities of commercial enzyme preparations used in winemaking 92
Feasibility of filter-based NIR spectroscopy for the routine measurement of olive oil fruit ripening indices 92
Moisture in Rehydrated Olive Paste Affects Oil Extraction Yield and Phenolic Compound Content and Profile of Extracted Olive Oil 90
Prove di utilizzo di un estratto di uva immatura in alternativa alla solforosa per la maturazione in legno di un vino Sangiovese 89
Descrizione delle proprietà sensoriali della Vernaccia di San Gimignano: definizione della scheda di prodotto 87
Winemaking byproducts as source of antioxidant components: Consumers’ acceptance and expectations of phenol‐enriched plant‐based food 86
Advances in Analytical Techniques for the Determination of Toxic Components, Microelements, Aroma Compounds and Therapeutic Significance 85
Recovery of bioactive compounds from unripe red grapes (cv. Sangiovese) through a green extraction 85
Production de macromolécules pariétales de Saccharomyces cerevisiae au cours de la fermentation et leur influence sur la fermentation malolactique. 84
Functional and sensory properties of phenolic compounds from unripe grapes in vegetable food prototypes 81
STUDY OF BETA-GLUCOSIDASE PRODUCTION BY WINE-RELATED YEASTS DURING ALCOHOLIC FERMENTATION. A NEW RAPID FLUORIMETRIC METHOD TO DETERMINE ENZYMATIC ACTIVITY 81
Alcoholic fermentation of Chardonnay grape must by a mixture of Saccharomyces cerevisiae yeast strains: dominance or coexistence? 81
Validazione sensoriale del profilo chimico di vini ottenuti con la nuova tecnica di macerazione post-fermentativa a freddo 80
Valorizzazione dei sottoprodotti della filiera viti-enologica: uso del biodigestato per migliorare l'efficienza del vigneto 79
Altenative management of lees in the vinification of Sangiovese grape 75
Saliva Characteristics and Individual Sensitivity to Phenolic Astringent Stimuli 72
A new technique for exploitation of wine lees 70
Characterisation of Extracts Obtained from Unripe Grapes and Evaluation of Their Potential Protective Effects against Oxidation of Wine Colour in Comparison with Different Oenological Products 69
VALUTAZIONE DEL COMPORTAMENTO DI 10 CEPPI DI SACCHAROMYCES CEREVISIAE NELLA PRODUZIONE DI SPUMANTE OTTENUTO CON IL “METODO CLASSICO” 69
Attività beta-glucosidasica ed esterasica di preparazioni enzimatiche commerciali per l'enologia 69
Attività beta-glucosidasica ed esterasica nel corso della fermentazione di uve bianche 66
Attività enzimatiche collaterali di preparazioni pectolitiche per l'enologia 65
Biodiversità della popolazione di lieviti presente nel corso della fermentazione di mosti di uva "Sangiovese" 65
Characterization of Oenococcus oeni for the production of b-glucosidase, esterase and protease activity. 65
Dominant selectable markers in yeast: trifluoroleucine resistance. 65
Strategia di selezione di nuovi ceppi autoctoni di Saccharomyces cerevisiae: caso studio Sangiovese dell’area del Chianti. 64
Vini senza solfiti aggiunti addizionati di estratto di uva immatura: una valutazione della sostenibilità economica dell'innovazione di processo alla luce delle tendenze di mercato 64
CARATTERIZZAZIONE DI LIEVITI SACCHAROMYCES E NON- SACCHAROMYCES PER LA PRESENZA DI ALCUNE ATTIVITÀ ENZIMATICHE IDROLITICHE. 63
Costituzione di una banca di lieviti da vino: studio della loro biodiversità e selezione dei ceppi presenti nell’areale del Chianti Classico. 62
Influenza dell’inoculo di una miscela di ceppi di Saccharomyces cerevisiae sul profilo sensoriale del vino 61
Mutanti di Saccharomyces cerevisiae resistenti ad analoghi di aminoacidi e produzione di composti secondari della fermentazione alcolica. 61
Micropiastra funzionalizzata con un gel fluorescente, sua preparazione e suo uso per la determinazione della torbidità in sospensione 61
BEHAVIOR OF 36 STRAINS OF SACCHAROMYCES CEREVISIAE AT 15 °C FERMENTATIONS 60
PROPIETÀ NON CONVENZIONALI DEI LIEVITI VINARI 60
Trifluoroleucine resistance and regulation of alpha-isopropyl malate synthase in Saccharomyces cerevisiae 60
Influenza del ceppo di Saccharomyces cerevisiae sulle caratteristiche chimiche e sull’identità sensoriale del Sangiovese. 60
Temporary modificationof salivary protein profile and individual responses to phenolic astringent stimuli 58
Unripe Grapes: An Overview of the Composition, Traditional and Innovative Applications, and Extraction Methods of a Promising Waste of Viticulture 58
Estratti da uve immature: produzione, caratterizzazione e utilizzo nel vino ed altre matrici alimentari come antiossidanti e fortificanti 57
Proceedings of the XXIV Workshop on the Developments in the Italian PhD Research on Food Science, Technology and Biotecnology 56
Characterization of esterase activity in wine related yeast 55
Influenza del ceppo di lievito sul profilo di qualità di vini prodotti da uve Sangiovese. 55
Appropriatezza di nuove linee genetiche per la produzione di prosciutti crudi a DOP in relazione alla specificità sensoriale dei prodotti 53
Macchina enologica multifunzionale ed uso nella filiera enologica 53
Population dynamics in Saccharomyces cerevisiae strains isolated from spontaneus wine fermentations in two wineries of the Chianti area 53
Influence of the Saccharomyces cerevisiae yeast strain on the sensory identity of Sangiovese wine. 52
YEAST STRAIN EFFECT ON CHEMICAL AND SENSORY PROFILE OF RED WINES FROM SANGIOVESE GRAPES 50
Descrizione sensoriale dell'aroma del vino Vernaccia di San Gimignano 50
Secrezione di leucina in ceppi di Saccharomyces cerevisiae resistenti alla 5,5,5 trifluoro-DL-leucina. 50
Antioxidant activity and composition of unripe Sangiovese grapes and juice obtained by solid-liquid extraction 49
Production and properties of β-glucosidase by wine related yeast 47
Microplate assayfor estimating astringency induced by wine polyphenols 46
Verso un modello concettuale di previsione della conservabilità dell'olio extra vergine di oliva 46
Le proteine salivari come fattore limitante della percezione dell'astringenza in esposizioni ripetute 44
Ipotesi sul meccanismo percettivo di stimoli astringenti 43
PRODUCTION OF PARIETAL MACROMOLECULES BY SACCHAROMYCES CEREVISIAE AND THEIR INFLUENCE ON MALOLACTIC FERMENTATION 42
Micro-current treatments: Effect on the intensity of perceived astringency in red wine 40
Sensory perception and food neophobia drive liking of functional plant-based food enriched with winemaking by-products 36
Definizione di strategie di produzione vinicola ad elevata stabilità naturale 35
Re-Use of Viticulture Waste: The Case of Unripe Grapes for the Development of New Vegetal Foods Enriched with Phenols 34
Ruolo dei lieviti nelle moderne tecniche di vinificazione. 34
Effects of post-fermentative cold maceration on chemical and sensory characteristics of Syrah, Cabernet Franc and Montepulciano wines 33
Prédiction de l'astringence via l'essai in vitro de réactivité tanins/protéines 32
Replacement of SO2 with an Unripe Grape Extract and Chitosan during Oak Aging: Case Study of a Sangiovese Wine 24
Totale 6.163
Categoria #
all - tutte 17.515
article - articoli 0
book - libri 0
conference - conferenze 0
curatela - curatele 0
other - altro 0
patent - brevetti 0
selected - selezionate 0
volume - volumi 0
Totale 17.515


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2019/2020694 0 0 17 74 68 96 68 107 63 67 116 18
2020/2021751 66 26 60 85 23 105 27 76 56 105 57 65
2021/2022633 22 60 79 19 17 18 16 44 20 22 159 157
2022/20231.699 148 198 55 113 138 270 225 97 178 20 59 198
2023/2024770 37 66 96 72 53 97 32 122 16 62 73 44
2024/2025603 163 376 64 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Totale 6.163