FIA, GIOVANNA
 Distribuzione geografica
Continente #
NA - Nord America 4.588
EU - Europa 3.500
AS - Asia 772
OC - Oceania 50
AF - Africa 27
SA - Sud America 20
Continente sconosciuto - Info sul continente non disponibili 1
Totale 8.958
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 4.577
IT - Italia 1.059
RU - Federazione Russa 927
IE - Irlanda 344
SE - Svezia 272
HK - Hong Kong 239
SG - Singapore 232
PL - Polonia 222
CH - Svizzera 161
UA - Ucraina 152
CN - Cina 151
DE - Germania 130
FI - Finlandia 65
GB - Regno Unito 55
AU - Australia 50
IN - India 47
ES - Italia 41
FR - Francia 41
JO - Giordania 40
TR - Turchia 31
CI - Costa d'Avorio 12
NL - Olanda 12
BR - Brasile 11
CA - Canada 11
ID - Indonesia 11
SC - Seychelles 11
CL - Cile 9
BE - Belgio 8
VN - Vietnam 8
CY - Cipro 3
JP - Giappone 3
AZ - Azerbaigian 2
HR - Croazia 2
MD - Moldavia 2
MY - Malesia 2
PT - Portogallo 2
ZA - Sudafrica 2
AT - Austria 1
EE - Estonia 1
EU - Europa 1
HU - Ungheria 1
IR - Iran 1
KR - Corea 1
LV - Lettonia 1
MA - Marocco 1
NG - Nigeria 1
NO - Norvegia 1
UZ - Uzbekistan 1
Totale 8.958
Città #
Santa Clara 1.740
Dublin 341
Chandler 329
Fairfield 290
Florence 252
Jacksonville 222
Warsaw 220
Ashburn 176
Hong Kong 172
Bern 157
Singapore 152
Woodbridge 146
Cambridge 116
Houston 112
Wilmington 111
Seattle 108
Princeton 89
Buffalo 77
Ann Arbor 62
Boardman 62
Beijing 59
Medford 59
Boston 42
Melbourne 41
Altamura 39
Moscow 39
Lawrence 38
Mumbai 38
Milan 37
Rome 36
Shanghai 32
Barcelona 23
Izmir 23
Kent 22
San Diego 18
Los Angeles 17
Naples 16
Siena 13
Abidjan 12
Bologna 12
Bari 11
Jakarta 11
Norwalk 11
San Miniato 11
Turin 11
Falls Church 10
Frankfurt Am Main 10
Toronto 10
Andover 9
Gallarate 9
Munich 9
Pistoia 9
Santiago 9
Brussels 8
Palermo 8
Yubileyny 8
Helsinki 7
Istanbul 7
Udine 7
Verona 7
Washington 7
Cagliari 6
Como 6
Dong Ket 6
Foggia 6
Hillsboro 6
Manchester 6
New York 6
San Fiorano 6
Brescia 5
Camisano Vicentino 5
Castelfiorentino 5
Hangzhou 5
Modena 5
Redwood City 5
Venice 5
West Jordan 5
Auburn Hills 4
Bonn 4
Kyiv 4
London 4
Loro Ciuffenna 4
Menlo Park 4
Padova 4
Poggibonsi 4
Reggio Calabria 4
Renton 4
Xian 4
Adelaide 3
Alpicat 3
Borgolavezzaro 3
Cartigliano 3
Caserta 3
Castelbuono 3
Castiglione della Pescaia 3
Cinisello Balsamo 3
Copertino 3
Farroupilha 3
Fuzhou 3
Gemona 3
Totale 5.907
Nome #
La produzione di macromolecole da parte di lieviti appartenenti alla specie Saccharomyces cerevisiae 212
Sensory and chemical profile of a phenolic extract from olive mill waste waters in plant-base food with varied macro-composition 193
Specificità sensoriale di vini Sangiovese prodotti in areali della Toscana 166
A multivariate methodological approach to relate wine to characteristics of grape composition: The case of typicality 161
null 161
Beta-glucosidase and esterase activity from Oenococcus oeni: screening and evaluation during malolactic fermentation in harsh condition 155
Direct quantitative indices for ripening of olive oil fruits to predict harvest time 154
Processo di estrazione di antiossidanti da una matrice vegetale (Process for the extraction of antioxidants from plant matrices) 148
Vernaccia di San Gimignano. Idoneità e identità di un vitigno autoctono: dal profilo sensoriale alla gestione del processo produttivo. 146
Evaluation of potential side activities of commercial enzyme preparations used in winemaking 143
Wine lees: traditional and potential innovative techniques for their exploitation in winemaking 142
Influence of different pH values and inoculation time on the growth and malolactic activity of a strain of Oenococcus oeni. 132
A Naturally Occurring Antioxidant Complex from Unripe Grapes: The Case of Sangiovese (v. Vitis vinifera) 132
Genetic and biochemical characterization of Saccharomyces cerevisiae mutants resistant to trifluoroleucine. 130
Prediction of grape polyphenol astringency by means of a fluorimetric micro-plate assay 129
Nuove tecniche per la valorizzazione della vinaccia e della feccia di vinificazione 129
Biodiversity of Saccharomyces cerevisiae strains isolated from Sangiovese grapes of Chianti area. 128
Validazione sensoriale del profilo chimico di vini ottenuti con la nuova tecnica di macerazione post-fermentativa a freddo 127
DNA fingerprinting by random amplified polymorphic DNA and restriction fragment length polymorphism is useful for yeast typing. 126
b-glucosidase and esterase activities of commercial enzyme preparations used in winemaking 126
Physical, Chemical and Biological Characterization of Veiled Extra Virgin Olive Oil Turbidity for Degradation Risk Assessment 126
STUDY OF BETA-GLUCOSIDASE PRODUCTION BY WINE-RELATED YEASTS DURING ALCOHOLIC FERMENTATION. A NEW RAPID FLUORIMETRIC METHOD TO DETERMINE ENZYMATIC ACTIVITY 126
Prove di utilizzo di un estratto di uva immatura in alternativa alla solforosa per la maturazione in legno di un vino Sangiovese 126
Side activities of commercial enzyme preparations and their influence on the hydroxycinnamic acids, volatile compounds and nitrogenous components of white wine 124
Descrizione delle proprietà sensoriali della Vernaccia di San Gimignano: definizione della scheda di prodotto 122
Winemaking byproducts as source of antioxidant components: Consumers’ acceptance and expectations of phenol‐enriched plant‐based food 121
Moisture in Rehydrated Olive Paste Affects Oil Extraction Yield and Phenolic Compound Content and Profile of Extracted Olive Oil 121
Production de macromolécules pariétales de Saccharomyces cerevisiae au cours de la fermentation et leur influence sur la fermentation malolactique. 119
Advances in Analytical Techniques for the Determination of Toxic Components, Microelements, Aroma Compounds and Therapeutic Significance 117
Functional and sensory properties of phenolic compounds from unripe grapes in vegetable food prototypes 116
Feasibility of filter-based NIR spectroscopy for the routine measurement of olive oil fruit ripening indices 116
Recovery of bioactive compounds from unripe red grapes (cv. Sangiovese) through a green extraction 115
Alcoholic fermentation of Chardonnay grape must by a mixture of Saccharomyces cerevisiae yeast strains: dominance or coexistence? 115
Vini senza solfiti aggiunti addizionati di estratto di uva immatura: una valutazione della sostenibilità economica dell'innovazione di processo alla luce delle tendenze di mercato 112
Saliva Characteristics and Individual Sensitivity to Phenolic Astringent Stimuli 109
Characterisation of Extracts Obtained from Unripe Grapes and Evaluation of Their Potential Protective Effects against Oxidation of Wine Colour in Comparison with Different Oenological Products 106
Altenative management of lees in the vinification of Sangiovese grape 104
A new technique for exploitation of wine lees 103
PROPIETÀ NON CONVENZIONALI DEI LIEVITI VINARI 102
CARATTERIZZAZIONE DI LIEVITI SACCHAROMYCES E NON- SACCHAROMYCES PER LA PRESENZA DI ALCUNE ATTIVITÀ ENZIMATICHE IDROLITICHE. 102
Characterization of Oenococcus oeni for the production of b-glucosidase, esterase and protease activity. 102
Attività beta-glucosidasica ed esterasica nel corso della fermentazione di uve bianche 101
Dominant selectable markers in yeast: trifluoroleucine resistance. 101
Estratti da uve immature: produzione, caratterizzazione e utilizzo nel vino ed altre matrici alimentari come antiossidanti e fortificanti 100
Attività enzimatiche collaterali di preparazioni pectolitiche per l'enologia 99
Biodiversità della popolazione di lieviti presente nel corso della fermentazione di mosti di uva "Sangiovese" 98
Strategia di selezione di nuovi ceppi autoctoni di Saccharomyces cerevisiae: caso studio Sangiovese dell’area del Chianti. 97
Temporary modificationof salivary protein profile and individual responses to phenolic astringent stimuli 97
Trifluoroleucine resistance and regulation of alpha-isopropyl malate synthase in Saccharomyces cerevisiae 96
Influenza del ceppo di Saccharomyces cerevisiae sulle caratteristiche chimiche e sull’identità sensoriale del Sangiovese. 96
Characterization of esterase activity in wine related yeast 96
VALUTAZIONE DEL COMPORTAMENTO DI 10 CEPPI DI SACCHAROMYCES CEREVISIAE NELLA PRODUZIONE DI SPUMANTE OTTENUTO CON IL “METODO CLASSICO” 96
Attività beta-glucosidasica ed esterasica di preparazioni enzimatiche commerciali per l'enologia 96
BEHAVIOR OF 36 STRAINS OF SACCHAROMYCES CEREVISIAE AT 15 °C FERMENTATIONS 94
Influenza dell’inoculo di una miscela di ceppi di Saccharomyces cerevisiae sul profilo sensoriale del vino 94
Mutanti di Saccharomyces cerevisiae resistenti ad analoghi di aminoacidi e produzione di composti secondari della fermentazione alcolica. 94
Unripe Grapes: An Overview of the Composition, Traditional and Innovative Applications, and Extraction Methods of a Promising Waste of Viticulture 93
Proceedings of the XXIV Workshop on the Developments in the Italian PhD Research on Food Science, Technology and Biotecnology 93
Influenza del ceppo di lievito sul profilo di qualità di vini prodotti da uve Sangiovese. 92
Costituzione di una banca di lieviti da vino: studio della loro biodiversità e selezione dei ceppi presenti nell’areale del Chianti Classico. 91
YEAST STRAIN EFFECT ON CHEMICAL AND SENSORY PROFILE OF RED WINES FROM SANGIOVESE GRAPES 86
Descrizione sensoriale dell'aroma del vino Vernaccia di San Gimignano 86
Micropiastra funzionalizzata con un gel fluorescente, sua preparazione e suo uso per la determinazione della torbidità in sospensione 86
Antioxidant activity and composition of unripe Sangiovese grapes and juice obtained by solid-liquid extraction 86
Influence of the Saccharomyces cerevisiae yeast strain on the sensory identity of Sangiovese wine. 85
Appropriatezza di nuove linee genetiche per la produzione di prosciutti crudi a DOP in relazione alla specificità sensoriale dei prodotti 84
Verso un modello concettuale di previsione della conservabilità dell'olio extra vergine di oliva 83
Population dynamics in Saccharomyces cerevisiae strains isolated from spontaneus wine fermentations in two wineries of the Chianti area 82
Macchina enologica multifunzionale ed uso nella filiera enologica 81
Secrezione di leucina in ceppi di Saccharomyces cerevisiae resistenti alla 5,5,5 trifluoro-DL-leucina. 81
Le proteine salivari come fattore limitante della percezione dell'astringenza in esposizioni ripetute 81
Ipotesi sul meccanismo percettivo di stimoli astringenti 80
null 80
Microplate assayfor estimating astringency induced by wine polyphenols 79
Production and properties of β-glucosidase by wine related yeast 75
PRODUCTION OF PARIETAL MACROMOLECULES BY SACCHAROMYCES CEREVISIAE AND THEIR INFLUENCE ON MALOLACTIC FERMENTATION 73
Micro-current treatments: Effect on the intensity of perceived astringency in red wine 71
Prédiction de l'astringence via l'essai in vitro de réactivité tanins/protéines 69
Sensory perception and food neophobia drive liking of functional plant-based food enriched with winemaking by-products 69
Ruolo dei lieviti nelle moderne tecniche di vinificazione. 69
Replacement of SO2 with an Unripe Grape Extract and Chitosan during Oak Aging: Case Study of a Sangiovese Wine 68
Re-Use of Viticulture Waste: The Case of Unripe Grapes for the Development of New Vegetal Foods Enriched with Phenols 66
Effects of post-fermentative cold maceration on chemical and sensory characteristics of Syrah, Cabernet Franc and Montepulciano wines 61
Valorizzazione dei sottoprodotti della filiera viti-enologica: uso del biodigestato per migliorare l'efficienza del vigneto 52
L'olio di vinaccioli e la filiera vitivinicola: soluzioni tecniche ed opportunità di mercato 39
null 39
Totale 9.079
Categoria #
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Totale 22.376


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2019/2020439 0 0 0 0 0 0 68 107 63 67 116 18
2020/2021751 66 26 60 85 23 105 27 76 56 105 57 65
2021/2022633 22 60 79 19 17 18 16 44 20 22 159 157
2022/20231.699 148 198 55 113 138 270 225 97 178 20 59 198
2023/2024770 37 66 96 72 53 97 32 122 16 62 73 44
2024/20253.519 163 376 225 548 1.399 755 53 0 0 0 0 0
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