ROSI, IOLANDA
 Distribuzione geografica
Continente #
NA - Nord America 3.628
EU - Europa 3.046
AS - Asia 472
AF - Africa 32
SA - Sud America 19
OC - Oceania 5
Totale 7.202
Nazione #
US - Stati Uniti d'America 3.622
RU - Federazione Russa 815
IT - Italia 443
PL - Polonia 403
IE - Irlanda 331
UA - Ucraina 311
SE - Svezia 247
DE - Germania 183
SG - Singapore 154
HK - Hong Kong 122
CH - Svizzera 108
CN - Cina 85
FI - Finlandia 83
GB - Regno Unito 49
IN - India 37
TR - Turchia 37
FR - Francia 31
JO - Giordania 27
SC - Seychelles 21
CL - Cile 14
ES - Italia 14
NL - Olanda 12
CI - Costa d'Avorio 9
CA - Canada 6
AU - Australia 5
BE - Belgio 5
BR - Brasile 5
HU - Ungheria 3
JP - Giappone 3
RO - Romania 3
VN - Vietnam 3
HR - Croazia 2
MD - Moldavia 2
MY - Malesia 2
ZA - Sudafrica 2
KR - Corea 1
OM - Oman 1
PT - Portogallo 1
Totale 7.202
Città #
Santa Clara 946
Jacksonville 456
Warsaw 400
Chandler 387
Dublin 329
Fairfield 160
Ashburn 129
Singapore 125
Bern 108
Wilmington 93
Princeton 84
Woodbridge 84
Cambridge 83
Florence 81
Houston 70
Boardman 62
Ann Arbor 59
Seattle 57
Buffalo 54
Medford 53
Hong Kong 50
Boston 47
Mumbai 35
Izmir 30
Shanghai 26
Rome 25
Milan 24
Beijing 23
Altamura 20
Los Angeles 18
Lawrence 17
Norwalk 15
Frankfurt Am Main 13
Munich 13
Washington 13
San Diego 11
Santiago 11
Moscow 10
Abidjan 9
West Jordan 9
Andover 8
Auburn Hills 7
Hillsboro 7
Istanbul 7
Siena 7
Verona 7
Yubileyny 7
Foggia 6
Kent 6
Saint Petersburg 6
Brussels 5
Hangzhou 5
Palhoça 5
Toronto 5
New York 4
Parma 4
Renton 4
Xian 4
Alpicat 3
Amsterdam 3
Anguillara Sabazia 3
Bari 3
Budapest 3
Catania 3
Dong Ket 3
Gallarate 3
Loro Ciuffenna 3
Modena 3
Nora 3
Perugia 3
Redwood City 3
Rimini 3
Segrate 3
Adelaide 2
Bologna 2
Bremen 2
Castronno 2
Charles Town 2
Chisinau 2
Dronten 2
Frankfurt am Main 2
Kajang 2
Krakow 2
Laurel 2
Makuharinishi 2
Massarosa 2
Montalto Uffugo 2
Montecchio Maggiore 2
Mountain View 2
Padova 2
Palermo 2
Paris 2
Portici 2
Rustenburg 2
San Mateo 2
Scalenghe 2
Serra San Bruno 2
Talence 2
Tivoli 2
Tolentino 2
Totale 4.442
Nome #
Effect of Oenotannin Addition on the Composition of Sangiovese Wines from Grapes with Different Characteristics 258
La produzione di macromolecole da parte di lieviti appartenenti alla specie Saccharomyces cerevisiae 195
Optimization of growth conditions on biosynthesis of extracellular beta-glucosidase by Debaryomyces hansenii. 179
A kinetic study on extraction and transformation phenomena of phenolic compounds during red wine fermentation 148
Beta-glucosidase and esterase activity from Oenococcus oeni: screening and evaluation during malolactic fermentation in harsh condition 147
I microganismi del kefir: i fermenti lattici 124
Biogenic amine production by Oenococcus oeni during malolactic fermentation of wines obtained using different strains of Saccharomyces cerevisiae 121
Biodiversity of Saccharomyces cerevisiae strains isolated from Sangiovese grapes of Chianti area. 120
Influence of different pH values and inoculation time on the growth and malolactic activity of a strain of Oenococcus oeni. 119
b-glucosidase and esterase activities of commercial enzyme preparations used in winemaking 116
Characterization of beta -glucosidase activity in yeasts of oenological origin 113
Ascorbic acid specific utilization by some yeasts. 111
Food quality optimization 105
STUDY OF BETA-GLUCOSIDASE PRODUCTION BY WINE-RELATED YEASTS DURING ALCOHOLIC FERMENTATION. A NEW RAPID FLUORIMETRIC METHOD TO DETERMINE ENZYMATIC ACTIVITY 105
Production de macromolécules pariétales de Saccharomyces cerevisiae au cours de la fermentation et leur influence sur la fermentation malolactique. 104
La tipicità dei vini : il Sangiovese 103
Alcoholic fermentation of Chardonnay grape must by a mixture of Saccharomyces cerevisiae yeast strains: dominance or coexistence? 103
Effect of yeast strain and fermentation conditions on the release of cell wall polysaccharides 102
Effects of electric micro-current on wine characteristics 101
Screening for extracellular acid protease(s) production by wine yeasts 95
Release of cell wall polysaccharides from Saccharomyces cerevisiae thermosensitive autolytic mutants during alcoholic fermentation. 95
l'INFLUENZA DELL'OSSIGENO SUL PROFILO SENSORIALE DEL VINO: L'ESEMPIO DEL VINO DA UVE SANGIOVESE 94
Ceppo di lievito da vino autoctono Saccharomyces cerevisiae BLC 83 92
Quantification and characterization of cell wall polysaccharides released by non-Saccharomyces yeast strains during alcoholic fermentation 92
Attività enzimatiche dei lieviti vinari: le proteasi extracellulari 89
Attività beta-glucosidasica ed esterasica nel corso della fermentazione di uve bianche 88
Characterization of Oenococcus oeni for the production of b-glucosidase, esterase and protease activity. 88
CARATTERIZZAZIONE DI LIEVITI SACCHAROMYCES E NON- SACCHAROMYCES PER LA PRESENZA DI ALCUNE ATTIVITÀ ENZIMATICHE IDROLITICHE. 87
VALUTAZIONE DEL COMPORTAMENTO DI 10 CEPPI DI SACCHAROMYCES CEREVISIAE NELLA PRODUZIONE DI SPUMANTE OTTENUTO CON IL “METODO CLASSICO” 87
Attività beta-glucosidasica ed esterasica di preparazioni enzimatiche commerciali per l'enologia 87
Attività enzimatiche collaterali di preparazioni pectolitiche per l'enologia 86
Biodiversità della popolazione di lieviti presente nel corso della fermentazione di mosti di uva "Sangiovese" 86
BEHAVIOR OF 36 STRAINS OF SACCHAROMYCES CEREVISIAE AT 15 °C FERMENTATIONS 85
EFFECT OF SOME WINEMAKING VARIABLES ON THE PRODUCTION OF EXOPOLYSACCHARIDES BY SACCHAROMYCES CEREVISIAE 83
Strategia di selezione di nuovi ceppi autoctoni di Saccharomyces cerevisiae: caso studio Sangiovese dell’area del Chianti. 83
Characterization of esterase activity in wine related yeast 82
A survey on bacteriological and chemical characteristics in Pecorino cheese manufactured in the Basilicata area (Italy). 82
PROPIETÀ NON CONVENZIONALI DEI LIEVITI VINARI 81
Influenza del ceppo di Saccharomyces cerevisiae sulle caratteristiche chimiche e sull’identità sensoriale del Sangiovese. 81
Influenza dell’inoculo di una miscela di ceppi di Saccharomyces cerevisiae sul profilo sensoriale del vino 79
Attitudine di alcuni ceppi selvaggi di Oenococcus oeni a condurre la fermentazione malolattica in vini Sangiovese “difficili”. 79
Fermentation and skin contact time effects on quality of Aglianico wine 78
Costituzione di una banca di lieviti da vino: studio della loro biodiversità e selezione dei ceppi presenti nell’areale del Chianti Classico. 78
Extraction and immobilization in one step of two beta-glucosidase released from a yeast strain of Debaryomyces hansenii 78
A comparison between two methods for the recovery of L. monocitogenes in milk powder reference samples 78
Influenza del ceppo di lievito sul profilo di qualità di vini prodotti da uve Sangiovese. 77
APTITUDE OF SELECTED AND WILD STRAINS OF OENOCOCCUS OENI TO INDUCE MFL IN HARSH WINES 77
Control of wine redox potential by electrochemical applications 76
INFLUENZA DI DIVERSI CEPPI DI BATTERI MALOLATTICI SULLA QUALITA' DEL VINO 75
Un nuovo ceppo selezionato di Saccharomyces cerevisiae nella fermentazione di uve Sangiovese 74
Effect of yeast/bacterium co-inoculum on wine chemical and sensory profile 74
Influence des différentes cultures starter de bactéries malolactiques sur la qualité du vin 72
Influenza della macerazione prefermentativa a freddo sul quadro microbiologico di mosti di uve Sangiovese 72
Influence of the Saccharomyces cerevisiae yeast strain on the sensory identity of Sangiovese wine. 72
CONTROLLO DELLA PRESENZA DI LIEVITI BRETTANOMYCES/DEKKERA DURANTE IL PROCESSO DI VINIFICAZIONE E AFFINAMENTO DEL VINO 72
YEAST STRAIN EFFECT ON CHEMICAL AND SENSORY PROFILE OF RED WINES FROM SANGIOVESE GRAPES 71
Hydrolisis of grape glycosides by enological yeast beta-glucosidase. 71
Enzymatic hydrolisis of monoterpene glycosides of different grape varietes with a beta-glucosidase from yeast 70
Population dynamics in Saccharomyces cerevisiae strains isolated from spontaneus wine fermentations in two wineries of the Chianti area 70
I processi di vinificazione: la fermentazione alcolica 70
Prediction of sensory aroma attributes by wine headspace volatile componds 69
Variation in polysaccharide release by three strains of Saccharomyces cerevisiae under different fermentation conditions 68
I BATTERI MALOLATTICI SELEZIONATI E LORO IMPIEGO 66
INFLUENZA DELLE MODALITÀ DI MACERAZIONE FEREMENTATIVA E MATURAZIONE SULLE CARATTERISTICHE DEI VINI ROSSI 66
Le proteine del siero, recuperate per ultrafiltrazione, nell'ottenimento del kefir e come mezzo per valutare la riproduzione dei granuli 66
IMPORTANZA DELLA COMPONENTE MINERALE DEI MOSTI SULLA FERMENTAZIONE ALCOLICA 65
Effetto di dosi diverse e del momento diverso di inoculo di un ceppo di Saccharomyces cerevisiae sul profilo microbiologico e chimico di un vino Sangiovese 65
Identificazione e controllo dei parametri di qualità del vino. L'esempio dell'Aglianico del Vulture 64
PRESENZA DI ALCUNE ATTIVITÀ ENZIMATICHE IDROLITICHE IN LIEVITI DI INTERESSE ENOLOGICO 63
Impiego delle metodologie chemiometriche per l'interpretazione dei dati sensoriali 63
Production and properties of β-glucosidase by wine related yeast 63
Effets des levures produisant des polysaccharides parietaux sur certain caracteristiques des vins rouges pendant la fermentation 62
Production of amylase(s) by Schwannyomyces castellii and Endomycopsis fibuliger 61
I microrganismi del kefir: i lieviti 61
EFFETTO DI LIEVITI IN GRADO DI RIVERSARE NEL MEZZO DI FERMENTAZIONE POLISACCARIDI PARIETALI SU ALCUNE CARATTERISTICHE DI VINI ROSSI. 60
PROCEDIMENTO DI IMMOBILIZZAZIONE DI UN A FRAZIONE ENZIMATICA EXTRACELLULARE PER IL TRATTAMENTO DI MOSTI; VINI; ALTRE BEVANDE OTTENUTE DA FRUTTA E PER LA PRODUZIONE DI AROMI NATURALI 60
PRODUCTION OF PARIETAL MACROMOLECULES BY SACCHAROMYCES CEREVISIAE AND THEIR INFLUENCE ON MALOLACTIC FERMENTATION 60
LE GLICOSIDASI DEI LIEVITI E LA FRAZIONE AROMATICA DEI VINI. 57
PROVE DI APPLICAZIONE DI DIVERSE PRATICHE ENOLOGICHE IN IMPIANTO PILOTA. 56
I microrganismi del kefir: gli acetobatteri 56
PRODUCT OPTIMIZATION 54
Fermentazioni di vini Sangiovese in condizioni ambientali difficili 53
Ruolo dei lieviti nelle moderne tecniche di vinificazione. 53
The influence of lipid addition on fatty acid composition of Saccharomyces cerevisiae and aroma characteristics of experimental wines 52
Totale 7.243
Categoria #
all - tutte 17.967
article - articoli 0
book - libri 0
conference - conferenze 0
curatela - curatele 0
other - altro 0
patent - brevetti 0
selected - selezionate 0
volume - volumi 0
Totale 17.967


Totale Lug Ago Sett Ott Nov Dic Gen Feb Mar Apr Mag Giu
2019/2020508 0 0 0 0 46 103 45 114 42 32 117 9
2020/2021758 67 29 87 87 8 120 23 81 30 107 28 91
2021/2022454 6 71 30 26 11 4 9 24 17 8 134 114
2022/20231.497 127 128 25 125 170 270 197 95 163 16 50 131
2023/2024452 25 58 93 28 47 70 8 65 3 12 15 28
2024/20252.243 149 320 170 472 1.132 0 0 0 0 0 0 0
Totale 7.243